Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Brazília hét év után vezeti újra a világranglistát

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján több változás is történt az élbolyban. Hét év után Brazília vezeti ismét a világranglistát, a magyar válogatott négy pozíciót rontott.

valogatottkepmagyarnorveg950

A márciusi ranglista közzététele óta több változás is történt a világranglista elején, a legfontosabb változás az első helyen történt,  ugyanis a brazil válogatott hét év után ismét vezeti a ranglistát. Neymarék Argentinát váltották az élen, miután a Selecao a legutóbbi nyolc selejtezős meccsét megnyerte és elsőként kvalifikálta magát a 2018-as oroszországi világbajnokságra. A TOP 10-ben még érdekesebb változás Kolumbia  két helyet javított míg Belgium kettőt rontott. A portugáloktól vereséget szenvedő magyar válogatott négy pozíciót rontva jelenleg a 31. helyen található a legfrisebb világranglistán.

Hollandia sosem látott mélységbe zuhant ami a világranglista helyezését illeti, a 32. helyezés ugyanis az ország legrosszabb helyezésének számít eddigi történelme során.

A legfrisebb FIFA-világranglista:

fifaranking

Ami a magyar válogatott Vb-selejtezős riválisainkat illeti az Európa-bajnok Portugália 8., Svájc 9., Feröer 77., Lettország 124., míg Andorra 187. helyet foglalja el a legfrisebb világranglistán.

Forrás: fifa.com