Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Kiütéses Schalke-siker a rangadón; győzött a HSV is – videóval

A német élvonal 28. fordulójában a Schalke simán elbánt a Wolfsburggal, míg a Hoffenheim a Bayern legyőzését követően kikapott a Hamburg otthonában!

IMG_20170408_173557

Burgstaller duplázott, ezzel csapata gólja felét ő szerezte a rangadón! (forrás: twitter.com/s04)

A két szebb időt is megélt csapat rangadójára került sor Gelsenkirchenben, ahol a hazai Schalke 04 még az európai kupaporondot erő helyek egyikére hajthat a szezon hajrájában, míg a vendég Wolfsburg meglepő mód reális célként a kiesés elkerülését tűzheti ki!

A királykékek hazai pályán ebben az idényben még csak négyszer kapott ki, ami a bajnokságot illeti. A két klub legutóbbi meccsét a Bundesliga mostani évadjának első felében a Schalke nyerte idegenben 1-0-ra. Érdekesség, hogy a mai meccsre a hétközi fordulóban mindkét klub vereséggel “hangolt”.

A meccset a hazaiak kezdték jól, akik már a 6. percben előnybe kerültek, amikor Meyer beadását Burgstaller váltotta gólra (1-0). Még negyedóra sem telt el, és máris megduplázta volna előnyét a hazai klub, de Casteels védte Choupo-Moting próbálkozását a 14. minutumban. Három perccel ezután Malli egalizált volna, ám kicsit pontatlan lett a befejezése. A Schalke viszont nem állt le, és újból betalált! A 23. minutumban Goretzka volt eredményes, aki a kipattanót lőtte be a Wolfsburg kapujába (2-0). Azért a VfL még nem adta fel, a szépítés érdekében pedig Gomez vállalkozott lövésre, de az fölé szállt a 34. percben. Az első félidőben a játék minden elemében jobb volt a hazai klub, a vendégek pedig mégcsak a Schalke kapuját sem találták el!

A fordulás után ráadásul folytatódott a hazai csapat brillírozása, hiszen egy percnyi játék után újból növelte előnyét a gelsenkircheni klub! A 46. minutumban Caligiuri gondoskodott arról, hogy változzon az eredmény (3-0)! A 73. percben kevésen múlott, hogy ne 4-0 legyen az eredmény, hiszen Goretzka a felső lécet találta el! Majd három perccel ezután csak megszületett a negyedik hazai gól, melyet az ezzel duplázó Burgstaller szerzett Kehrer beívelését követően (4-0)! A teljesen megsemmisült Wolfsburg végül tudott szépíteni, méghozzá tizenegyesből. Nastasic szabálytalansága nyomán a büntetőt a 79. percben Gomez értékesítette (4-1). A 88. percben Bazoer is a szépítés érdekében akart betalálni, de ő már célt tévesztett. A lefújásig már nem is változott meg az eredmény, így a Schalke fontos három pontot tartott otthon, míg a Wolfsburgnak lesz mire odafigyelni a kieső zóna környékén. Persze a Schalkénak is figyelnie kell, amelynek reális esélye adódott az Európa-ligás helyezések egyikét elérni.

Schalke 04 – VfL Wolfsburg 4-1 (2-0)
Helyszín: Veltins-Arena. Vezette: Benjamin Brand
Gólszerzők: Burgstaller (6., 77.), Goretzka (23.), Caligiuri (46.), ill. Gomez (79.)
Sárga lapok: Nastasic (58.), ill. Arnold (2.), Bazoer (86.)

Schalke 04: Fährmann – Kehrer, Höwedes, Nastasic, Kolasinac (Coke, 71.) – Goretzka, Bentaleb – Caligiuri, Meyer, Choupo-Moting (Schöpf, 66.) – Burgstaller (Huntelaar, 85.). Vezetőedző: Markus Weinzierl

VfL Wolfsburg: Casteels – Jung (Blaszczykowsky, 46.), Luis Gustavo, Knoche, Horn – Guilavogui – Didavi (Vierinha, 74.), Bazoer, Arnold, Malli – Gomez (Mayoral, 80.). Vezetőedző: Andries Jonker

https://youtu.be/Al7WGq13vtQ

IMG_20170408_173333

A HSV Hunt duplájának köszönhetően diadalmaskodott a Hoffenheimet vendégül látva (forrás: twitter.com/bundesliga_de)

A Hoffenheim nagyszerű szezont fut, míg a Hamburg ezúttal is sereghajtó és a kiesés ellen küzd. Szalaiékat az is motiválhatja, hogy hétközben az éllovas Bayernt győzték le, eközben pedig a HSV Dortmunban kapott ki 3-0-ra. Szalai ezúttal sem került be a vendégek kezdőjébe, de a magyar csatár ott volt a kispadon.

A hazai együttes a 25. percben szerezte meg a meccs első gólját, ami nagyszerűre sikeredett! Ekkor Hunt szabadrúgása akadt be a Hoffenheim kapujába igazi bombaként robbanva (1-0). Alig tíz perccel ezután viszont Ostrzolek szabálytalansága miatt tizenegyeshez jutottak a vendégek! Kramaric állt a labda mögé, és higgadtan értékesítve a büntetőt, kiegyenlített (1-1). A szünetig ezt követően már nem változott az eredmény, mezőnyben hiába tudott a HSV fölé nőni a Hoffenheim.

A fordulás után egy darabig nem láthatott gólt a publikum, viszont a 75. percben igen, aminek a hazai szurkolók nagyon örülhettek. Ekkor Bobby Wood passzát váltotta közelről gólra Hunt, aki ezzel duplázott, és előnybe került a hamburgi alakulat (2-1)! Pár perccel ezután Holtby akart betalálni, hogy kettővel mehessen a HSV, de Baumann védte a léc alá tartó labdát a 79. minutumban! Egy perccel ezután a túloldalon Kramaric próbált egyenlíteni, de Adler a lapos lövésnél a helyén volt. A 89. minutumban nagy esély nyílt az egyenlítésre, de Amiri jó szabadrúgása nyomán a labda a kapufán csattant! Ezt megúszta a HSV, ráadásul a hazai klub nagy diadalt aratott, és fontos három pontot tartott otthon!

https://youtu.be/pLEYBZtOPKE

Hamburger SV – Hoffenheim 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Hunt (25., 75.), ill. Kramaric (33. – büntetőből)

Nagy Dávid