Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Utolsó pillanatban nyert a 9 emberrel játszó Vasas

Annak ellenére, hogy a Vasas az utóbbi időben megtorpant, rangadónak néztünk elébe, hiszen mégiscsak az első a harmadikkal csapott össze. A nagy várakozásokat mutatta az is, hogy már pénteken délelőtt elkelt az összes jegy a meccsre, így a Vidi vezetői külön is kérték a szurkolókat, hogy ne induljanak el Felcsútra, hiszen nem fognak bejutni.

199402_videoton_vasas rangadorangado.hu

Mihael Oenning nem szenvedett még magyarországi pályafutása alatt vereséget a Videoton ellen. Kevés edző mondhatja el ezt magáról. Az ötödik percben pedig már örülhetett is a német tréner. Remili Mohamed szabadrúgásból ugyanis óriási gólt eresztett Kovácsik kapujába. Egyébként a mai sportnapilap egy érdekes cikket írt a kapusról, hogy nyár elején még nem gondolta volna, hogy vele fog kezdődni a névsor, hiszen Danilovics a Vidi játékosa volt. Hát ez az info kicsit sántított, lévén Kovácsik tavaly áprilisban abban a reményben hosszabbított szerződést, hogy ő védhet. De a cikkbeli hiba nem is egészen itt volt, hiszen azt írták a Videoton kölcsönadta a szerb kapust a Debrecennek. Danilovics a Puskás Akadémia játékosaként szerepelt az előző idényben kölcsönben a fehérváriaknál, s tavaly nyáron ők adták kölcsön a Lokinak… A középkezdés után jött a gyors ellentámadás, de Scsepovics lövését Nagy Gergely óriási vetődéssel szedte ki az alsó sarokból, a róla kipattanót labdát végül felszabadították a védők. A Vidi utoljára az első tavaszi fordulóban kapott gólt, ráadásul egyből öttel válaszolt (s a gólt akkor is a meccs elején kapták) A 14.percben Pátkai lőhetett zavartalanul, de gyenge lövését Nagy könnyedén fogta. A 23.percre megsérült a gólszerző Remili Mohamed, akit Gaál Bálint váltott. A 31.percben Lazovics szögletét Stopira fejelte kapura, de Vaskó beleugrott, a róla lepattanó labdát pedig Burmeister vágta ki a tizenhatoson belülről. A 40.percben egy beadás után Berecz kapott labdát aki 22-23 méterről lőtt, s a labdája a felső kapufáról pattant ki. A 45.percben Burmeister révén egyenlített a Videoton! Hogy mégis ki a gólszerző? Igen a Vasa német védője, hiszen Suljic elment a baloldalon középre lövésébe pedig Burmeister rosszul ért bele, s a kapuban kötött ki a labda.

A második félidő kevésbé indult izgalmasan, mint az első. A 60.percben Lazovics lövése nem találta el a kaput, pedig ígéretes lehetőség volt. A 63.percben Berecz kapott kiváló indítást, de Kovácsik lába között akarta eltenni a lasztit, nem járt sikerrel, a Vidi kapusa biztosan védett. 74.percben Berecz 22 méterről lőtt, Kovácsik beleért, s így a felső kapufáról pattant ki a labda. A 78-79.percben mindkét oldalon egy-egy piroslap villant. Előbb Hangya rácsúszott Lazovicsra, nála egyből jött a piros, míg a szerb törlesztett, nála második sárga volt a jutalom, s így mehetett az öltözőbe zuhanyozni idő előtt. De nem voltak sokáig azonos létszámban, mert a kanadai James Manjrekar is kapott még egy sárgát a 82.percben, s mivel volt már neki egy, irány az öltöző! Majd a 93.percben jött az amire senki nem számított, a 9 emberrel játszó Vasas megszerezte a győzelmet! A csereként beállt Murka 8 méterre a kaputól, a lövése megpattant egy lábon, így jutott a labda a jobb kapufáról a hálóba, így megnyerve a meccset a csapatának!

Videoton – Vasas 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Burmeister (öngól 45.p) ill. Remili (5.p), Murka (93.p)
Sárgalapok: Szolnoki 57.p), Lazovics (68.p), Pátkai (80.p) ill. Ádám (27.p), Ristevski (30.p), Manjrekar (35.p), Vaskó (68.p), Burmeister (87.p)
Kiállítva: Lazovics (79.p) ill. Hangya (78.p), Manjrekar (82.p)

Videoton: Kovácsik – Nego, Vinicius, Stopira, Szolnoki – Juhász, Handzic, Pátkai – Suljic, Scsepovics, Lazovics vezetőedző: Henning Berg
Vasas: Nagy G. – Burmeister, Vaskó, Ristevski – Kleisz, Manjrekar, Berecz, Hangya – Ádám (Debreceni 87.p), Saglik (Murka 84.p), Remili (Gaál 23.p) vezetőedző: Michael Oenning

Endrődi Dávid