Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: A Napoli simán nyerte a rangadót Rómában! – videóval

A hétvége rangadóját rendezték meg Rómában a Serie A 31. fordulójában, ahol a Lazio ellenfele a Napoli volt. A bajnoki hétvége utolsó meccse végül nem hozott szoros küzdelmet, nagyon könnyen nyert a nápolyi együttes Callejón 200. Napoli mezben lejátszott meccsén, melyen természetesen a spanyol is betalált!

SS+Lazio+v+SSC+Napoli+Serie+A+j9mY4eNhgBTl

Mesteri győzelmet aratott a Napoli a Lazio elleni rangadón, ráadásul idegenben! (forrás: zimbio.com)

Az első félidő 25. percében született meg a találkozó első gólja, melyet a vendég Napoli csapata szerzett a Lazio vendégeként. Hamsík labdáját ekkor Callejón lőtte be, aki jubilált, hiszen ez volt a 200. meccse a gólszerzőnek (0-1). Túl sok helyzetet nem hozott a szünetig a bajnoki, ám a 45. minutumban megduplázhatta volna előnyét a Napoli, ám Insigne lövése kevéssel mellé ment. Mezőnyben a vendégek voltak magabiztosak a fordulásig, de helyzetek terén egyik csapat sem volt jobb, bár gólok tekintetében igen.

A pihenő után nem sokkal növelte is előnyét a Napoli! Az 51. percben Allan labdája után Insigne vette jól célba Strakosha kapuját (0-2)! Tíz perccel ezután Milinkovic-Savic fejjel szépített volna, de a labda fölé ment. A 70. minutumban Gabarron lövését pedig Reina fogta, nem tudott ekkor sem betalálni a Lazio. A kipattanóra a következő percben Hoedt csapott le, de ő sem járt sikerrel, egy védő mentett a kapus helyett! A hajrában a Napoli a kegyelemdöfést is bevitte, és a vártnál jóval könnyebb meccsel zárult a forduló utolsó meccse, a bajnoki kör rangadója. A 92. percben a csereként beállt Zielinski talált be Insigne passza után, utóbbi tehát gólja mellé egy assziszttal zárta a rangadót (0-3)!

Győzelmével a Napoli már hét pontos előnyre tett szert most legyőzött ellenfelével szemben, és 10 pontra van jelenleg a nápolyi klub az éllovas Juventustól, négyre pedig a második helyezett AS Roma csapatától! Izgalmas lesz a folytatás az élmezőnyben, az egyszer biztos!

Lazio – Napoli 0-3 (0-1)
Helyszín: Stadio Olimpico. Vezette: Massimiliano Iratti
Gólszerzők: – , ill. Callejón (25.), Insigne (51.), Zielinski (90+2.)
Sárga lapok: Bastos (20.), Milinkovic-Savic (54.), Patric (89.), ill. Allan (74.), Zielinski (85.), Hysaj (86.)
Kiállítás:

Lazio: Strakosha – Bastos (Hoedt, 52.), Wallace, Radu – Basta (Patric, 59.), Murgia (Keita, 52.), Parolo, Lukaku – Milinkovic-Savic, Anderson – Immobile. Vezetőedző: Simone Inzaghi

Napoli: Reina – Hysaj, Albiol, Koulibaly, Strinic – Allan, Jorginho, Hamsík (Rog, 80.) – Callejón (Zielinski, 74.), Mertens, Insigne. Vezetőedző: Maurizio Sarri

A 31. forduló eredményei

IMG_20170409_225951

A Serie A állása 31 forduló után

IMG_20170409_230020

A góllövőlista élmezőnye
1. Belotti (Torino), Dzeko (AS Roma) – 24 gól
3. Higuaín (Juventus) – 21 gól
4. Icardi (Inter), Mertens (Napoli) – 20 gól
6. Immobile (Lazio) – 18 gól

Nagy Dávid