Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: Klaassen duplájával lépéselőnyben az Ajax! – videóval

Az Ajax óriási lépést tett meg az elődöntőbe jutásra a Schalkét vendégül látva, hiszen Klaassen duplájával nyert a holland fővárosi klub. Igaz, a visszavágót Gelsenkirchenben rendezik meg, és még lehet visszaút a királykékeknek, főként köszönhető ez Fährmann nagy mentéseinek!

IMG_20170413_231008

Klaassen volt az Ajax győzelmének kulcsa (forrás: twitter.com/EuropaLeague)

UEFA EURÓPA-LIGA, NEGYEDDÖNTŐ, ELSO MÉRKŐZÉS

A legjobb nyolc között az Ajax úgy lépett pályára Amszterdamban a Schalkét vendégül látva, hogy a holland fővárosi csapat eddigi mind az öt hazai Európa-liga meccsét megnyerte ebben az idényben!

IMG_20170413_230929

Impozáns látvány fogadta a csapatokat Amszterdamban (forrás: twitter.com/s04)

A 23. percben, a meccs első fontos momentuma az volt, hogy Schöpf szabálytalansága révén Karasev játékvezető tizenegyest ítélt a hazaiaknak. A labda mögé Klaassen állt, aki be is vágta a léc alá a büntetőt (1-0)!

A 32. minutumban majdnem megduplázta előnyét az amszterdami gárda, viszont Sanchez tizenegyespontról elfejelt labdája a felső lécet találta el! Ezen felül említésre méltó esemény már nem történt a szünetig. A Schalke egyszer tudta eltalálni a hazaiak kapuját, de egyenlíteni nem sikerült a vendégeknek. Az első játékrészben jobban dominált mezőnyben az Ajax, és több helyzetet is alakított ki, ám igazán a hazaiak sem voltak veszélyesebbek a Schalkénél a kapura, ám mégis a hazaiknál volt az előny.

És sikerült is ezt megduplázniuk a fordulás után az amszterdami klub játékosainak igencsak hamar! Nem csak az előnye duplázódott meg az Ajaxnak, hanem Klaassen számára is a második találat volt ez, aki Justin Kluivert passza után volt eredményes (2-0)!

IMG_20170413_230913

A Schalke ma nem volt a helyzet magaslatán, így a gelsenkircheni csapatra hazai pályán vár nagy feladat a párharc megfordításának érdekében (forrás: twitter.com/s04)

Három perccel a második Ajax gólt követően majdnem jött a harmadik, azonban Fährmann védte Traore léc alá tartó löketét. Traore és Fährmann sem állt le, hiszen a hazai labdarúgó a 60. minutumban nagyon közelről lőtt kapura, de a gelsenkircheniek hálóőre nagyot mentett. Nagyon rajta volt a szeren az Ajax, de Fährmann számára sem ez volt az első meccse az El-ben, amikor sokszor nagyot mentett. A 68. percben Younes közeli löketét is kifogta a Schalke kapuvédője! A 77. percben újból elképesztően közel járt az Ajax az újabb gólhoz, de a harmadik találat ekkor elmaradt. A kipattanót van de Beek gyűjtötte be és tűzte rá, de a labda a keresztlécen csattant!

IMG_20170413_230957

Fährmann 10 alkalommal védett az Ajax ellen, többször bravúrosan, már nem először a kupasorozatban, így életben tartva a Schalke továbbjutási esélyeit! (forrás: twitter.com/s04_en)

A lefújásig ezek után már semmi érdemleges nem történt, az Ajax viszont lépéselőnyben a gelsenkircheni visszavágó előtt, és az Európa-liga mostani szezonjában minden hazai meccsét megnyerte a holland klub. A remény nem szállt el a Schalke számára sem ugyanakkor, de nagyot kell hajtania hazai környezetben a német klubnak, ha meg akarja állítani mostani riválisát.

Ajax – Schalke 04 • 2-0 (1-0)
Helyszín: Amsterdam ArenA. Vezette: Sergey Karasev (orosz)
Gólszerzők: Klaassen (23. – büntetőből, 52.), ill.
Sárga lapok: Klaassen (49.), Neres (89.), ill. Kehrer (87.), Stambouli (87.)
Kiállítás:

Ajax: Onana – Veltman, Sanchez, Viergever, Sinkgraven (De Likt, 46.) – Ziyech, van de Beek (de Jong, 87.), Klaassen – Kluivert (Neres, 74.), Traore, Younes. Vezetőedző: Peter Bosz (holland)

Schalke 04: Fährmann – Kehrer, Höwedes, Nastasic, Aogo – Meyer (Stambouli, 59.), Goretzka, Bentaleb – Schöpf (Huntelaar, 71.), Burgstaller, Caligiuri (Konoplyanka, 83.). Vezetőedző: Markus Weinzierl (német)

https://youtu.be/No7QQNa1sCk

Nagy Dávid