Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premjer-liga: A Szpartak Moszkva nyerte a forduló rangadóját! – videóval

Csúcsrangadó került megrendezésre az orosz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premjer-liga) 23. fordulójának vasárnapi játéknapján, hiszen a Massimo Carrera vezette Szpartak Moszkva a Mircea Lucescu által irányított Zenit Szentpétervárt látta vendégül. 

Teljes képernyő rögzítése 2017. 04. 16. 204927

A találkozó első komolyabb helyzetére nem kellett túl sokat várni, amelyet a hazai együttes dolgozott ki. A 10. percben Denis Glushakov előtt adódott óriási lehetőség, amit végül nem tudott gólra váltania, mivel Lunev résen volt és nem kis bravúrral szögletre paskolta a kapu jobb oldalába tartó lövését. A 22. minutumban viszont már megszerezte a vezetést Carrera legénysége, Glushakov pazar átadása után Promes vette be az ellenfél hálóját. A 34. percben a holland támadó küldött kapura egy távoli szabadrúgást, Promes remek próbálkozásából ezúttal viszont nem született újabb gól, mivel Lunev védeni tudott. Nem sokkal később ismét Promes veszélyeztetett, ám a Zenit portása ezúttal is állta a sarat. A szünet előtt még akadt egy komolyabb gólszerzési lehetősége a moszkvai alakulatnak, Popov szöglete után viszont Eshchenko fejese, ha nem is sokkal, de elkerülte a kaput. 

A fordulást követően sokat kellett várni az első említésre méltó momentumra, amiből viszont rögtön gól is született. A 66. minutumban Dzyuba találatával gyakorlatilag a semmiből egyenlíteni tudott a Zenit. A 70. percben rendkívül közel járt ahhoz a szentpétervári gárda, hogy megfordítsa a találkozó állását, azonban a csereként beállt Shatov lövését védeni tudta Rebrov. A 80. minutumban a Szpartak Moszkva ismét megszerezte a vezetést, Promes passzát követően Samedov volt eredményes. Az első félidőt egyértelműen Carrera legénysége uralta, míg a második játékrészt Lucescu tanítványai kezdték jobban, ráadásul az egyenlítő találat után rögtön berúghatták volna a vezetést érő gólt is. Ez azonban nekik nem sikerült, míg a Moszkvának másodszorra is, s ezzel a góllal el is dőlt a mérkőzés végkimenetele. Mindent egybe véve megérdemelten gyűjtötte be a három pontot a Szpartak. 

Szpartak Moszkva – Zenit Szentpétervár 2-1 (1-0)
Helyszín:
Otkrytiye Aréna
Gólszerzők:
Promes(22.), Samedov(80.) ill. Dzyuba(66.)
Sárga:
Promes(85.) ill. –
Kiállítás: 

Szpartak Moszkva: Rebrov – Eshchenko, Tasci, Djikia, Kombarov – Glushakov, Fernando – Zobnin, Ananidze(Samedov 61.), Popov(Melgarejo 74.) – Promes. Vezetőedző: Massimo Carrera.

Zenit Szentpétervár: Lunev – Smolnikov, Ivanovic, Neto, Criscito – Hernani(Shatov 46.) – Giuliano(Djordjevic 89.), Yusupov(Mauricio 79.) – Kokorin, Dzyuba, Danny. Vezetőedző: Mircea Lucescu. 

https://www.youtube.com/watch?v=cQzTtfsGtmg

A 23. forduló további végeredményei:

Amkar – Ufa 1-1
CSZKA Moszkva – FK Rosztov 0-0

Anzsi – Samara 1-3
Kazan – Krasznodar 0-1
Orenburg – Terek 2-1
Ural – Tom Tomszk 1-0
Arsenal Tula – Lokomotiv Moszkva 0-3

A bajnokság állása 23 fordulót követően:

Teljes képernyő rögzítése 2017. 04. 16. 205413