Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Az Atlético Madrid játékosai futották a legtöbbet a sorozatban

Ma este a Leicester ellen játszik az Atlético Madrid a Bajnokok Ligájában, hogy kiharcolják a továbbjutást az elődöntőbe. Simeone gárdája egy dologgal  már biztosan kiemelkedik a mezőnyből, még pedig azzal, hogy az ő játékosai futották a legtöbb kilométert a sorozatban. 

ordenador

Az összesen lefutott kilométerek csapatonként (Forrás: Marca)

Az Atlético Madrid híres fizikai erejéről, ami meglátszik a lefutott kilométerek számán is a Bajnokok Ligájában. Simeone csapata eddig összesen 1004,5 km-t futott le a mérkőzéseken. Ez majdnem 30 km-rel több, mint a második helyen álló Borussia Dortmund 1015,1 km-e. Összehasonlításképpen, az Atlético majdnem annyit futott, hogy akár eljuthatnának Leicesterbe is a mai Bajnokok Ligája mérkőzésre Madridból.

Ha a játékosokat nézzük, Koke futotta közülük a legtöbbet, összesen 107,409 km-t, és ő az egyetlen a csapatból, aki átlépte a 100-as határt is. A spanyol válogatott játékos eredményességben is ott van a legjobbak között összesen 711 elvégzett passzal, őt csak Julien Weigl előzi meg 728-cal. Antoine Griezmann a második Koke mellett a maga 99,7 km-ével, őt követi Gabi 94,5 km-rrel, mindezt úgy, hogy eltiltás miatt ki kellett hagynia egy meccset.