Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

CONCACAF BL: Döntetlen a döntő első meccsén – videóval

Az elmúlt hajnalban csapott össze egymással a két mexikói klub, a közép-amerikai és karibi térség Bajnokok Ligája fináléjában, azaz a CONCACAF BL döntőjében! Az első meccsen a Tigres hazai pályán még nagy lehetőséget is kapott, de nem tudott azzal élni, így elmaradt a Pachuca legyőzése.

IMG_20170419_073513

Döntetlennel zárult a döntő első ütközete (forrás: twitter.com/CONCACAF)

A finálé első összecsapásán alig kellett várni a kezdőrúgást követően, hogy megszülessen a döntő nyitó találata!

A 3. minutumban a Pachuca játékosának, Lopeznek a távoli szabadrúgása pattant meg a sorfal egyik tagján. A labda irányt változtatott, és az ötös előtt felpattanva jutott a kapuba, melyet Guzman így nem védhetett (0-1)!

Az első félidőben a vezető találata megszerzése ellenére elképesztően alárendelt szerepet játszott a Pachuca, mind mezőnyben, mind pedig helyzetek terén. Az sokatmondó adat, hogy a vendégek egyetlen kaput eltaláló lövése a gól volt, bár emiatt örülhettek is a csapatnál.

A hazaiak dominanciája a 32. minutumban góllá érett! A betett labdát Blanco kapus nem tudta megfogni, a kipattanót pedig közelről Sosa vágta a hálóba (1-1)!

A szünetre tehát döntetlennel vonulhatott a két mexikói finalista.

A második félidőre összekapta magát a Pachuca, és a klub mind a hat lövése eltalálta a Tigres kapuját. Azonban itt pedig az hibádzott, hogy hiába ment mindegyik próbálkozás kapura, egy sem lett gól. Ezzel szemben a túloldalon sem álltak rosszul a kaput eltaláló lövések terén, míg a mezőnyjáték egyre kiegyenlítettebb lett. A 67. minutumban viszont eldönthette volna a döntő első meccsének sorsát a Tigres, ugyanis Vargas állt ekkor a labda mögé büntetőt rúgni a kezezés után. Ám Blanco érezte az irányt, és kivédte a tizenegyest!

A lefújásig már nem is változott az eredmény, így az egy hét múlva esedékes visszavágó teljesen nyitott maradt, izgalmasnak ígérkezik az első felvonás tükrében a döntő végkimenetele, s egyben az is, hogy ki lesz a finálé végső győztese.

Természetesen a visszavágóról is beszámolunk!

CONCACAF BL-DÖNTŐ • 1. merkőzés

Tigres – Pachuca 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Sosa (32.), ill. Lopez (3.)

Nagy Dávid