Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Sok izgalom várható a szezon végéhez közeledve ezen a hétvégén is! – előzetes

Hajrára fel! Elérkeztünk a Bundesliga, vagyis a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 30. fordulójához a 34-ből! Kiélezett csaták várhatóak ezen a hétvégén is, és sok csapat számára ilyen vagy olyan szempontból, de nagy még a tét, és nagyot kell hajrázniuk céljaik eléréséhez.

bundes20172

A 30. forduló ma esti nyitómeccsének nem kicsi a tétje Kölnben, ahol a mostanság jó formában játszó Szalait is a soraiban tudó Hoffenheim vendégeskedik majd. A kölni gárda az európai kupaindulást erő helyek egyikére kapaszkodna fel, míg a Hoffenheim megszilárdítaná 3., azaz az automatikus BL-indulást érő pozícióját. A Köln két vereség után várja a mai bajnokit, míg a vendégek a múlt hétvégén gólzáporos meccsen, 5-3-ra, többek között Szalai Ádám duplájával gyűrték le a Gladbachot. Érdemes lesz tehát erre a találkozóra több okból is figyelni.

IMG_20170421_173627

Holnap a megszokott időben, azaz délután fél 4-től egyszerre 5 pályán indul útjára a labda a Bundesliga élvonalában.

A Bayern München a hétközi Real Madrid elleni BL-negyeddöntős kiesés után újra a bajnoki cím megszerzése fókuszálna. A bajorok vendége a kiesés ellen küzdő Mainz lesz, így papíron könnyű dolga lehet Ancelotti gárdájának, ám a Mainznál bizakodhatnak abban, hogy megingott a rekordbajnok, és sikerül újra megbotlaniuk Lewabdowskiéknak. A Bayern egyébiránt a múlt hétvégi, Leverkusen elleni rangadón 0-0-t játszott, míg a Mainz zsinórban elszenvedett 3 veresége után tudott győzni a Herthát vendégül látva.
Egy kis plusz:
a Mainz legutóbb 2011-ben tudta legyőzni a Bayernt, ám akkor a bajorok idegenben léptek pályára. Akkor a bajnoki vége 3-2 lett. Egy évvel később is sikerült legalább a vereséget elkerülnie a Mainznak, amikor viszont Münchenben játszottak 0-0-t a felek.
Ezzel szemben viszont a Bayern a mostani bajnoki szezonban mind a 14 hazai meccsén veretlen maradt (11 győzelem – 3 döntetlen).

IMG_20170421_181959

Ezzel egyidőben a Dárdai Pál által irányított fővárosi Hertha a jelenlegi, 5., azaz az Európa-liga főtáblára jutást erő helyét tartaná meg Berlinben. Az ellenfél az a Wolfsburg lesz, amely csupán árnyéka utóbbi évekhez képest önmagának, és a kieső zónától távolodna el még jobban. Izgalmas bajnokira van kilátás, fontos mérkőzés lesz ez mindkét klub számára, főként így a szezon végéhez közeledve.
Egy kis plusz:
A Hertha a mostani szezonban 13 győzelméből 11-et hazai pályán aratott!

IMG_20170421_182122

Eközben a Werder is az európai kupaindulást erő helyek valamelyikére pályázna. A brémai együttes két pontra van az El-selejtezőt érő pozíciótól. Az Ingolstadt lesz a házigazdája brémai ellenfelének, mely pedig az utolsó szalmaszálak egyikébe kapaszkodna a kiesés ellen folytatott harc során. Nem lesz könnyű dolga a közelmúltbeli statisztikákat figyelembe véve az ingolstadti csapatnak, ugyanis a Werder a legutóbbi 10 meccse során veretlen maradt, és 8-szor győztesen hagyta el a pályát! Az Ingolstadt a legutóbbi fordulóban megingott, azonban előtte 3-szor is nyert zsinórban.
Egy kis plusz:
az Ingolstadt 2016-ban és 2015-ben is egy-egy alkalommal le tudta győzni a Werdert.
A brémai csapat ahogy fentebb is olvasható, eléggé jól muzsikál – a Werder február 11-e óta nem kapott ki a ligában!

IMG_20170421_182226

Az Eintracht Frankfurt számára is van még esély az Európa-ligás helyek valamelyikét elérni, ám ehhez több mindennek jól kell alakulnia a csapat számára. A frankfurti klub vendége a sokkal szebb időket is megélt bajor Augsburg lesz, amely jelenleg a kiesés ellen küzd.
Egy kis plusz:
A frankfurti együttes február eleje óta nem tudott meccset nyerni a Bundesligában!

IMG_20170421_182338

A Bundesliga élvonalából már biztosan búcsúzik a szezon végén a Darmstadt. A kieső együttes vendéglátója az a Hamburg lesz, amelynek annak ellenére még kellenek a pontok, hogy kicsit feljebb lépett a kieső zóna elé. A HSV számára kötelező mérkőzés következik.
Egy kis plusz:
A Darmstadt a HSV holnapi legyőzésével a hamburgi együttest oda-vissza verné a szezonban, és egy csapat ellen sem volt még erre képes a kieső a mostani szezonban.

IMG_20170421_182506

Este fél héttől a nap zárásaként​ a Mönchengladbach otthonában lép pályára a Dortmund, ez pedig rangadónak számít. A vendégek, akárcsak a Bayern, búcsúzott hétközben a Bajnokok Ligájából, de a bajnokságban még van bőven tét a sárga-feketék számára. Ahogyan a Gladbachnak is. A hazaiak még valahogy elcsípnék a szezon végéig az Európa-liga főtáblát vagy selejtezőt erő helyek egyikét, míg a Dortmund a Hoffenheimet előzné, és lenne 3., azaz BL-főtáblát érő pozícióban.
Egy kis plusz:
A Dortmund zsinórban negyedik alkalommal győzheti le a Gladbachot
A múlt hétvégi veresége előtt zsinórban 4 meccsén maradt veretlen a Mönchengladbach (2 győzelem – 2 döntetlen).

IMG_20170421_182609

Vasárnap is a megszokottaknak megfelelően alakul a Bundesliga programja.

15:30-tól a freiburgi Sport Club otthonában lép pályára a Gyógyszergyári Leverkusen. A hazaiak jelenleg a 6., Európa-liga selejtezőt erő helyen állnak, de csupán két pont az előttük lévő Herthával szemben, így egyértelműen az El-főtábla megcélzása lehet az elsődleges a Freiburg számára. Ezzel szemben a Leverkusen számára már elúszni látszik a szezon a nemzetközi kupaszereplést érő helyekért folytatott harcban, ám még talán ezen a meccsen a legutolsó szalmaszálba kapaszkodhat a Bayer.
Egy kis plusz:
A Freiburg 2013 decembere óta nem kapott ki a Leverkusentől hazai pályán.

IMG_20170421_182810

A forduló zárómeccsére Gelsenkirchenben kerül sor. Tegnap este ugyanitt, elképesztő mérkőzésen esett ki az Európa-ligából a Schalke 04, így a 2004/2005-ös szezon óta először rendezik meg az európai kupasorozatok elődöntőit német klubok nélkül. A Schalke még épphogy reménykedhet abban​, hogy legalább az Európa-liga selejtezőt erő 6. helyet el tudja érni a most elfoglalt 11. pozicióból. Ám az ellenfél még a bajnoki címért folytatott küzdelemben – bízva a Bayern újabb botlásában – a Leipzig lesz. A lipcsei klub győzelmi sorozata már 4 meccse tart, míg a Schalke sokkal hullámzóbb teljesítményt nyújt.
Egy kis plusz:
Az RB Leipzig számára az esetleges geleenkircheni siker azt jelentené, hogy a Schalke az 5. olyan csapat a szezonban, melyet oda-vissza le tudtak győzni!

IMG_20170421_183039

Izgalmasabbnál izgalmasabb meccsekre van tehát kilátás a Bundesliga 30. fordulójában, melynek természetesen minden egyes mérkőzéséről beszámolunk!

A 30. forduló programja

Péntek
20:30 • 1. FC Köln – Hoffenheim • ÉLŐ – Eurosport 2

Szombat
15:30 • Bayern München – Mainz • ÉLŐ – Eurosport 2
15:30 • Hertha BSC – VfL Wolfsburg
15:30 • Eintracht Frankfurt – FC Augsburg
15:30 • Hamburger SV – Darmstadt
15:30 • Ingolstadt – Werder Bremen
18:30 • Borussia Dortmund – Borussia Mönchengladbach • ÉLŐ – Eurosport 2

Vasárnap
15:30 • SC Freiburg – Bayer Leverkusen • ÉLŐ – Eurosport 2
17:30 • Schalke 04 – RB Leipzig • ÉLŐ – Eurosport 2

A góllövőlista élmezőnye
1. • Aubameyang (Borussia Dortmund), Lewandowski (Bayern München) – 26 gól
3. • Modeste (1. FC Köln) – 23 gól
4. • Werner (RB Leipzig) – 16 gól
5. • Gomez (VfL Wolfsburg) – 14 gól

A Bundesliga állása 29 forduló után

IMG_20170421_183800

Még nincs minden lefutva! (forrás: twitter.com/bundesliga_de)

Nagy Dávid