Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Gladbach otthonában győzött a Dortmund! – videóval

Izgalmasnak ígérkező párharc került lebonyolításra a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 30. fordulójának szombati játéknapján, hiszen a Dieter Hecking vezette Borussia Mönchengladbach a Thomas Tuchel által irányított Borussia Dortmundot látta vendégül. 

18033231_1821755061169799_8943975561869731416_n

A mérkőzés első góljára nem kellett túl sokat várni, amelyet a vendég együttes javára jegyezhettünk fel. A 10. percben Dahoud buktatta Pulisics-t, ami után a játékvezető büntetőt ítélt (más kérdés, hogy a visszajátszások alapján kiderült, a szabálytalanság nem a tizenhatoson belül történt meg). A tizenegyest a korábbi Gladbach játékos, Marco Reus magabiztosan értékesíteni tudta. A 12. minutumban Ousmane Dembele előtt adódott komoly lehetőség, amit az ifjú francia végül nem tudott értékesíteni, mivel Sommer résen volt és nem kis bravúrral hárította lövését. A 22. percben kényszerű cserét kellett végrehajtania Thomas Tuchelnek, Nuri Sahin helyére Mikel Merino szállt be. A 28. minutumban Marco Reus járt közel ahhoz, hogy növelje csapata előnyét, azonban ez nem sikerült neki, mivel Strobl blokkolta a kísérletét. A 43. percben Merino hibája után egyenlített a hazai gárda, Andre Hahn passzát követően Lars Stindl vette be az ellenfél hálóját. 

A fordulás után szinte rögtön megfordította a mérkőzést Dieter Hecking legénysége, a 48. minutumban Wendt átadását követően Marcel Schmelzer véletlenül a saját kapujába lőtt. Sokáig nem örülhetett Mönchengladbach, hiszen az 59. percben Dembele passza után a csereként beállt Aubameyang góljával egalizált a Dortmund. A 83. percben Guerreiro előtt adódott hatalmas lehetőséget, melyet a portugál labdarúgó végül nem tudott gólra váltani, mivel balszerencséjére a lövése a kapufán csattant. A 87. minutumban viszont már nem hibázott Guerreiro, aki Castro szabadrúgását követően fejelt a kapuba. 

Borussia Mönchengladbach – Borussia Dortmund 2-3 (1-1)
Helyszín:
Borussia-Park
Gólszerzők: Stindl(43.), Schmelzer(48., öngól) ill. Reus(10., büntető), Aubameyang(59.), Guerreiro(87.)
Sárga: Dahoud(10.), Elvedi(72.) ill. Merino(79.), Bürki(90+3.)
Kiállítás: 

Borussia Mönchengladbach: Sommer – Elvedi, Christensen, Vestergaard, Wendt – Strobl, Dahoud(Bénes 64.) – Traore(Herrmann 71.), Hahn, Hofmann – Stindl. Vezetőedző: Dieter Hecking. 

Borussia Dortmund: Bürki – Bender, Ginter, Schmelzer – Durm, Sahin(Merino 22.), Castro, Guerreiro – Dembele(Mor 87.), Reus(Aubameyang 57.), Pulisic. Vezetőedző: Thomas Tuchel. 

Videós összefoglalóért KATT!