Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: A Debrecen feltámadásnak a Haladás itta meg a levét

Sportszerűségből jeles. A Debrecen a téli szünetben adta kölcsön a Haladásnak Karol Mészárost, s a szlovák focista a Hali kezdőcsapatában kapott helyet. S ezt miért is tartjuk fontosnak leírni? Korábban rendre előfordult a magyar bajnokságban, hogy a csapatok szóban megegyeztek, a kölcsönadott játékost nem küldheti pályára a kölcsönvevő. No a mai találkozó kivételt képzett, s az utóbbi időben egyre jobb formát mutató focista a kezdő sípszónál futhatott ki a játéktérre.

640_MIR5184rangado.hu

Ezzel szemben korábbi meghatározó focisták a kispadra kerültek mindkét oldalon. Mészáros Norbert már az előző bajnoki fordulóban is Pontes mellett foglalt helyet, s mivel a védelem jól zárt az MTK ellen, így a mai meccsen is ott kezdett. A Haladásnál a sok sérült miatt az utóbbi meccsen a kezdőben kapott helyet Kiss Bence, aki ma is ott találta magát, míg a kispadra szoruló Halmosi Péter (három meccses eltiltása után az előző fordulóban is csak három percet kapott, igaz korábban sérüléssel is küzdött) mellé egy újabb ifjú Varga Kevin foglalt helyet.

 Támadólag lépett fel a Debrecen, már az első percben két helyzete is volt Handzicnak. Előbb Király védet, majd nem talált kaput. Az első negyedórában folyamatosan a Loki támadott, s a vezetést a tizenhatodik percben meg is szerezte. Könyves – Holman – Handzic passzok után utóbbi lőtt félmagasan Király Gábor kapujába. A 18.minutumban Szatmári fejesét védte nagy bravúrral az egykori válogatott hálóőr. A 24.percben a semmiből egyenlített a Haladás. Egy szabadrúgás után Jovanovic nem tudott felszabadítani, így a labda Williams elé került, az ausztrál támadó 18 méterről a kapuba lőtt. Egy perccel később már újból vezetett a DVSC. Egy labdaszerzés után Holman elé került a laszti, ő pedig nem kegyelmezett. A 34.percben ismét az egykori Fradista szerzett gólt. Távoli bombája olyan erős volt, hogy Király nem tudott védeni. Az első félidő így két gólos hazai előnnyel zárult.

Az 55.percben Rácz Barnabás lövését Danilovics vetődve védte. A 61.percben megszerezte a negyedik gólt is a Debrecen. Danilovics kirúgása után átpattant a védőkön a labda, Könyves rástartolt s elpasszolta Király mellett. A 81.percben Mészáros lövése után Danilovics védett. A 87.percben szépített a Haladás Halmosi passzát az ifjú Tóth Máté lőtte a kapuba.

Az állás a hátralévő időben már nem változott, így a Loki magabiztosan szerezte meg a fontos három pontot, mellyel így megtudott lógni az MTK-tól. A Haladás a vereségnek köszönhetően elbukta a múlt héten megszerzett negyedik helyet.

Debrecen – Haladás 4-2 (3-1)
Gólszerzők: Hadzic (16.p), Holman (25.p), Holman (34.p), Könyves (61.p) ill. Williams (24.p), Tóth M. (87.p)
Sárgalapok: Szatmári (18.p) ill. Wils (43.p), Bosnjak (58.p)

Debrecen: Danilovics – Osváth, Brkovics, Szatmári (Mészáros 63.p), Ferenczi – Filip, Tőzsér – Jovanovic, Holman (Suk 76.p), Könyves – Handzic (Sekulic 82.p) vezetőedző: Leonel Pontes
Haladás: Király – Schimmer, Jagodics, Wils, Bosnjak – Jancsó (Tóth M. 74.p), Iszlai – K. Meszaros, Kiss B. (Kovács L. szünetben), Rácz B. – Williams (Halmosi 65.p) vezetőedző: Mészöly Géza

Endrődi Dávid