Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Az MTK megküzdött a döntetlenért

Az utóbbi időben gyengébb formát mutató Videoton érkezett, a tavasszal sem szárnyaló, de legalább a kieső helyekről elmozduló MTK-hoz. A meccs pikantériája volt, hogy Torghelle Sándor és Juhász Roland a legjobb barátok, ráadásul a meccsen rendre találkozhattak is egymással. A hazaiaktól Torghelle játszott is a Vidinél, még a vendégek kezdőcsapatából Juhász és Pátkai is az MTK-nál nevelkedett.

mtk-videoton rangadorangado.hu

Míg az MTK-nál a kispadon többségében ifjú sajátnevelésű játékosok ültek (az olasz Groppioni és Leandro Martinez mellett), addig a vendég Videotonnál válogatottak ücsörögtek. (Fiola, Szolnoki és Bódi is játszott már a magyar válogatottban) Mindkét oldalon volt eltiltott, hiszen az MTK-nál Drazen Okuka öt sárgalapja miatt hiányzott, a Vidinél pedig Darko Lazovics a mai találkozón töltötte le három meccses “elmeszelését”, melyet piroslapjáért kapott.

Már a hatodik percben megszerezte a vezetést a Videoton. Scsepovics 22 méterről lőtt, de Borbélyról lepattant a labda, éppen Maric elé ő pedig az ötös sarkáról a kapuba lőtt. Két percig volt az előny a fehérváriaknál, ugyanis Baki passzolt Kolomojecnek, aki kicselezte a rárontó védőt, ő pedig kiszorítva jobb oldalról óriási gólt akasztott a jobb felső sarokba. A 20.percben egy szöglet után Maric az ötösről ollózással próbálkozik, de nem járt sikerrel. Izgalmas első félidőt láthattunk, igaz nagy helyzetek nem voltak, hiszen az utolsó passzoknál rendre hiba csúszott az elképzelésbe. Mindkét gólszerző télen érkezett Magyarországra, ráadásul úgy, hogy fizettek is értük. A horvátért félmillió eurót.

Az 56.percben újabb vendég helyzet! Pátkai passzolt Suljic elé, aki jobbal lőtt az ötös bal sarka elől, bele a remekül kifutó Petkovicsba. A 74.percben Kanta lőtt 19 méterről, de Kovácsik vetődve védett. Baki jobbról középre adott Vinicius pedig honfitársa Ramos elől mentett. Igaz a Vidi brazilja, már magyarnak számít, hiszen a válogatottban is szerepelt. A 78.percben Scsepovics jobbal a belsőt vette célba, de Petkovics hatalmas bravúrral a lécre tolta a labdát. A hosszabbításban még a Vidi örülhetett a döntetlennek, ugyanis óriási helyzetet hagyott ki az MTK. Igaz a kék-fehér játékosok (főleg Korozmán) nem voltak elég határozottak, így előbb Torghelle, majd az ifjú játékos lövése nem találta el a kaput.

Az MTK az egy pontnak hála nem került még kieső helyre, de a Diósgyőr már csak egy pontra van tőlük. A Vidi pedig este szurkolhat a tartalékos Vasasnak, mert egy Honvéd diadal esetén a kispestiek már három ponttal meglógnának, s mivel a piros-feketéknek több a győzelmük, így az előny az inkább négy pontnak felelne meg.

MTK – Videoton 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Kolomojec (8.p) ill. Maric (6.p)
Sárgalapok: Borbély (11.p), Kolomojec (27.p), Kanta J. (47.p), Torghelle (47.p), Grgics (77.p), Petkovics (78.p) ill. Fiola (58.p)

MTK: Petkovic – Baki, Grgic, Poór, Vadnai – Vass Á., Borbély (Katona szünetben) – Kolomojec (Takács 95.p), Kanta, Ramos (Korozmán 86.p) – Torghelle vezetőedző: Tamási Zsolt
Videoton: Kovácsik – Nego, Vinicius, Juhász (Fiola 58.p), Stopira – Hadzic, Pátkai, Varga J. (Géresi 58.p) – Suljic, Scsepovics, Maric (Bódi 85.p) vezetőedző: Henning Berg

Endrődi Dávid