Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Gera vezette győzelemre a Fradit

A tavalyi bajnok a full utolsó Gyirmóthoz látogatott. A meccs előtt látatlanban mindenki azt mondta volna, hogy sima vendég győzelem. Ezzel szemben a Fradi az elmúlt három meccsén egy pontot szerzett, ami elég halvány, míg a Gyirmót az MTK elleni győzelem, a debreceni és felcsúti vereség és az újpesti döntetlen után, nagyobb önbizalommal várhattak a Fradi vendégjátékát. Igaz a bent maradás már szinte lehetetlen, hiszen 11 pontra vannak a tizedik helytől.

kisalfold.hukisalfold.hu

A Gyirmótnál visszatért sérüléséből a korábbi Milan focista Tamás Krisztián, így a baloldala kicsit acélosabb lett. Kellett is oda a gyors ember, hiszen a Fradiból Varga és Moutari is nagyon gyors, s ők a helyüket rendre váltogatják. Thomas Doll újból változtatott, mint az elmúlt hetekben mindig, a sérült Dibuszt továbbra is Holczer helyettesítette, a jobbhátvéd posztján újból Lovrencsicset láthattuk (míg az igazi jobbhátvédek Dilaver és Botka a padra szorultak), felépült Leandro (ő az eltiltott Nalepa helyére került), újból kezdett Cukic (Dilavert helyettesítve), Kleinheisler miatt pedig Bognár szorult a kispadra. A zöld-fehéreknél az oldalvonal mellett is válogatottak sora várt bevetésre, ezért is csalódás az idei szereplésük. A Fradinál természetesen a kezdőcsapatban kapott helyet a mai napon 38 éves Gera Zoltán is, aki az idei szezonban továbbra is a tavalyi bajnok legjobb játékosa. (ez az ő dicsérete vagy a többiek kritikája?)

A 10.percben volt az első nagyobb helyzet, mikor is Varga Roland jobb alsóba tartó szabadrúgását szedte ki Nagy. A 21.minutumban váratlanul megszerezte a vezetést a hazai csapat. Tamás Krisztián kapásból lőtt kapura, mely a felső kapufáról pattant vissza, éppen Novák fejére (mivel előre is vetődött, így könnyebb volt), s Holczer lábai-kezei között becsorgott a kapuba. Majd jöttek a születésnapot Gera Zoltán pillanatai. Előbb a 36.percben Kleinheisler ívelt a kapu elé jobbról, a középen üresen maradó válogatott középpályás a kapu jobb oldalába fejelt. A 38.percbe Varga ívelt be, Gera megint zavartalanul fejelhetett, s láss csodát vezetett a tavalyi bajnokcsapat. A 43.percben Cukic lódult meg a gyirmóti kapu irányába, passza után Moutari mellé lőtt. Az első félidőt, így a Fradi vezetésével zártuk.

Az 54.percben Simon lőtt, s a nagy szél miatt veszélyes volt. Hiába szállt középre a laszti, Holczernek nagy bravúrral kellett védenie. A 60.percben Varga Roland lódult meg a jobb oldalon, miután a gyirmóti védőket megzavarta s úgy szerzett labdát, Tamás a büntető területen belül buktatta, s jöhetett a tizenegyes! A büntető pontra lehelyezett labda mögé Gera állt, s nem kegyelmezett! Mesterhármas szülinapra! A 63.percben majdnem szépített a Gyirmót. Egy bedobást elnéztek a védők és Holczer is, de mivel Simon nem számított erre, így nem futott a labdára. A 74.percben egy szabadrúgás után beívelték a gyirmótiak a tizenhatoson belülre a labdát, mely Vass Patrik elé került ő nagy erővel megrúgta, de Gera itt is felbukkant s bevetetődött a lövés irányába. A 77.percben szépített a Gyirmót. Egy szabadrúgás után Hüsing fejelte ki a labdát a tizenhatoson érkező Tamás Krisztián elé, ő pedig kapásból a hosszúba lőtt. A 78.percben Hüsing ért kézzel a labdába a tizenhatos előterében, s Madarász végzett el. A fiatal középpályás lövése után a kapufáról pattant vissza a mezőnybe a labda. A 89.percben Hüsing szabálytalankodott Máté Jánossal a tizenhatoson belül, így jöhetett a büntető. A labda mögé Simon András állt, s a kapu bal oldalát vette célbe, Holczer jó irányba vetődött, s mivel nem volt nagyon helyezve így védeni tudott.

A 95.percben Vad II. István lefújta a meccset, s így a Fradi megszerezte a három pontot. Ezzel a győzelemmel s a Haladás vereségével visszaküzdötték magukat a negyedik helyre.

Gyirmót – Ferencváros 2-3 (1-2)
Gólszerzők: Novák (21.p), Tamás (77.p) ill. Gera (36.p), Gera (38.p), Gera (11-esből 60.p)
Sárgalapok: Szegi (22.p), Simon Á. (37.p) ill. Sternberg (73.p), Hüsing (78.p)

Gyirmót: Nagy S. – Szegi, Bojovic, Randeljic, Tamás K. – Simon Á., Kolcák (Madarász 67.p), Kiss M. – Csiki (Vass P. 67.p), Novák (Máté 76.p), Simon A. vezetőedző: Urbányi István
Ferencváros: Holczer- Lovrencsics, Hüsing, Leandro, Sternberg – Cukic, Gera – Varga R. (Dilaver 82.p), Kleinheisler (Botka 94.p), Moutari (Djuricin 85.p) – Böde vezetőedző: Thomas Doll

Endrődi Dávid