Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Minden hiba hatványozódik – előzetes

Egyre közelebb a szezon vége, ami kiélezetté teszi a dobogós helyekért, valamint a kiesés elkerüléséért folyó küzdelmet. A 28. játéknapon pikáns összecsapás is színesíti a palettát.

csertoi_bodog1

Egymásnak feszül a Paks és a Diósgyőr. Hogy miért számít presztízsmeccsnek a párharc? Hosszú idő után ismét találkozik Bódog Tamás és Csertői Aurél. Mint ismert, 2009-ben az akkor Haladás-vezetőedző Csertői, és a Videoton másodedzőjeként dolgozó Bódog igencsak emlékezetes vitába keveredtek, minek következtében a paksiak jelenlegi trénere ágyékon rúgta a DVTK közelmúltban kinevezett edzőjét. A mizéria után mindkét szakembert eltiltották, ám az őszinte bocsánatkérés azóta is elmaradt. De vissza a jelenbe. Mindkét csapat igyekszik zárkózni. A Paks a középmezőnybe, míg a miskolciak a kiesés elől igyekszik. A piros-fehéreknél jelenleg többen is hiányoznak, így például a grúz Daushvili, aki sérült, valamint Nono, aki egy hete kiállítást érően pofozta meg a Haladás támadóját. Rajtuk kívül Ivan Rados maradhat ki a csapatból. A tolnai együttesnél ellenben mindenki egészséges, így aztán Csertői Aurél a legjobb tizenegyét küldheti pályára. Különleges találkozó lesz Kecskés Tamás számára is, hiszen a középpályás 100. bajnokiját játssza a Paks színeiben (összesen 219 meccse van a magyar élvonalban). A táblázaton elfoglalt helyezés alapján a zöld-fehérek a mérkőzés esélyesei, ugyanakkor a pillanatnyi forma mindkét csapatnál döntő faktor lehet. A paksiak legutóbb egy kilenc mérkőzésen át tartó veretlenségi sorozatot szakítottak meg Kispesten, míg a DVTK Sopronban szenvedett vereséget.

Éllovas a harmadik ellen, azaz a hagyományok mellett a bajnoki címért zajló versenyfutás szempontjából is döntő jelentőségű lesz a Vasas és a Honvéd csatája. Nem lesz könnyű dolga egyik trénernek sem a hiányzók miatt, igaz Marco Rossi kellemesebb helyzetben van, mert csak két játékosa marad le a rangadóról. Laczkó Zsolt – korábban játszott a piros-kékeknél – és Dark Kadima Kabangu, aki viszont hosszabb ideje sérült. A védelembe ezúttal is Baráth Botondé lehet a jobb oldal. Michael Oenning ellenben kulcsjátékosait kénytelen nélkülözni. Remili, Manjrekar és Risztevszki sem léphet pályára sárgalapos eltiltás miatt, visszatérhet viszont Hangya Szilveszter. Utóbbit még a Videoton ellen állították ki, majd tiltották el. A sérültek állapotáról is beszámolt röviden az angyalföldiek honlapja. Eszerint Pavlov biztosan, Király Botond és Ádám Martin elképzelhető, hogy nem léphet pályára szombat este. Mindkét együttes győzött legutóbb: A Vasas a Ferencvárost, míg a Honvéd a Paksot verte.

Könnyen lehet, hogy végleg búcsút inthet a bajnoki címnek a Ferencváros, ám azért a Gyirmót ellen a fővárosiak számítanak esélyesnek. Thomas Doll nem számíthat Michal Nalepára eltiltás, Dibusz Dénesre sérülés miatt. De rajtuk kívül is lesz hiányzó. Ami a győrieket illeti, Urbányi István eltiltása utolsó meccse következik, így aztán ismét Györök Tamás meccsel majd hazai környezetben. A forma és a tabellán elfoglalt helyezés magabiztos vendégsikert ígér, ám az őszi két találkozón is csak nehezen nyert a Ferencváros. Egy hete a Ferencváros hazai pályán kapott ki a Vasastól, míg a Gyirmót a Szusza stadionban szerzett egy pontot az Újpest vendégeként.

Kiesés ellen kontra dobogóért. A Debrecen és a Haladás csatája is csemegének ígérkezik, bár a Loki nincs könnyű helyzetben, miközben a Haladás már a dobogót ostromolja. Ráadásul az eredmények sem feltétlenül kedvezhetnek a Debrecennek, hiszen a Diósgyőr a Paks ellen lép pályára, az MTK pedig a Videoton otthonában vendégeskedik. Így aztán minden maradhat a régiben, de az sem elképzelhetetlen, hogy a hajdúságiak helyet cserélnek közvetlen riválisaikkal. A hazaiaknál sérülés miatt viszont továbbra sem bevethető Bereczki Dániel, a vasiakál sérülés miatt Tóth, Calvente, Bamgboye, Gajdos, Rózsa, Németh és Jánvári nem áll a vezetőedző rendelkezésére, míg Devecseri Szilárd megkapta ötödik sárga lapját az előző fordulóban, így eltiltás miatt lesz kénytelen kihagyni a szombati összecsapást. Múlt szombaton a Haladás legyőzte a Diósgyőrt, a Debrecen pedig gól nélküli döntetlent játszott az MTK ellen.

Az eredmények kedvező alakulása esetén visszaelőzheti a Honvédot a Videoton, amely a kiesés elkerüléséért hajtó MTK-hoz látogat. A kék-fehérek dolgát nehezíti, hogy többen nem léphetnek pályára. Tamási Zsolt nem számíthat a vállműtéten átesett Gera Dánielre, és a Debrecen elleni találkozón izomszakadást szenvedett Vogyicska Bálintra. Öt sárga lapja miatt nem játszhat Drazsen Okuka sem. Bevetésre készen áll viszont Myke Bouard Ramos és Hrepka Ádám. A Videotonban Danko Lazovic még eltiltását tölti, ő biztosan nem kap lehetőséget. Kovács István kéztörése után lábadozik, következésképpen a középpályás szintén nem lehet ott társaival a fővárosban. A két csapat közül a Videoton várhatja kedvezőbb helyzetből az összecsapást, még akkor is igaz ez, ha múlt héten döntetlent játszott a Mezőkövesddel, a kék-fehérek szintén ikszeltek, de ők a Debrecen otthonában.

Több hiányzója is lesz az Újpestnek a Mezőkövesd ellen, de Nebojsa Vignjevic ennek ellenére tudja, mennyire fontos a három pont. A kövesdiek tavasszal igencsak visszaestek, ami meglátszik a táblázaton is. Decemberben még ötödikek voltak, azóta igencsak lejtmenetben vannak, hiszen az ötödik pozícióból egészen a nyolcadikig csúsztak. A két együttes legutóbb döntetlent játszott: Az Újpest a Gyirmót ellen, a Kövesd a Videoton otthonában.

A program:
április 22., szombat
18.00 Debrecen – Haladás
18.00 Gyirmót  Ferencváros

18.00 MTK Budapest – Videoton
18.00 Paks – Diósgyőr
18.00 Mezőkövesd – Újpest – tv.: M4 Sport

20.30 Vasas – Honvéd – tv.: M4 Sport

Gavalovits Sándor