Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Újból nyert a BL-ért küzdő Atalanta! – videóval

A Serie A 33. fordulójának nyitányán az Atalanta a Nagy Ádámot nélkülözni kénytelen Bolognát fogadta. A bergamói csapat ezúttal sem kapott ki, sőt győzelemmel őrizte meg 4 bajnoki óta tartó veretlenségét egy ötgólos meccsen, és menetel tovább a BL-álmok felé!

Atalanta+BC+v+Bologna+FC+Serie+xmNYwXBNMIhl

Végül Caldara gólja döntötte el a három pont sorsát az Atalanta javára (forrás: zimbio.com)

Az Atalanta nagyon jó formában várta a Bologna csapatát, ugyanis a hazaiak már 4 bajnoki óta veretlenek voltak, s azoknak a felét meg is nyerte a nagyszerű szezont futó bergamói alakulat.

Három perc elteltével már meg is született a mérkőzés első találata, amikor Gomez passza után Conti volt eredményes, és szerzett előnyt a hazaiaknak (1-0)!

Nem telt el még negyedóra sem, de már megduplázta előnyét az Atalanta! A 14. minutumban Petagna passzát Freuler váltotta gólra (2-0)!

Két perc telt el, és ezután szépített a Bologna! A 16. minutumban Destro lökete landolt a léc alatt (2-1)!

Tíz perccel a vendégek szépítését követően Kurtic növelte volna a hazai előnyt, ám lövését blokkolták. Több gól már nem is született a szünetig. Elég kiegyenlített volt a játék a félidőig, mégis az Atalanta örülhetett a pihenőre vonulva.

A fordulás után hiába volt többet a labda a hazaiaknál, a hajráig a kaput sem találták el! Ellenben a bolognai klub többször is veszélyes volt a kapura.

Ennek egyik eredménye pedig az volt, hogy Di Francesco kiegyenlített a 61. percben (2-2)!

Azonban nem szerzett pontot a Nagy Ádámot sérülés miatt nélkülözni kénytelen Bologna!

A 75. minutumban a második félidőben az első, egyben utolsó kaput eltaláló hazai lövéssel dőlt el a három pont sorsa! Ekkor Caldara volt eredményes Cristante előkészítését követően (3-2)!

A három pont az Atalantának azt jelenti, hogy tovább is harcban van a BL-ben való szereplésért, hiszen a klub a 4., BL-selejtezőt érő pozíciót foglalhatja el továbbra is!

SERIE A • 33. FORDULÓ
Atalanta – Bologna • 3-2 (2-1)
Gólszerzők: Conti (3.), Freuler (14.), Caldara (75.) ill. Destro (16.), Di Franceso (61).

https://youtu.be/CzqNj4hiQAo

Nagy Dávid