Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Elképesztő meccsen adta le háromgólos előnyét a Philadelphia! – videóval

Az elmúlt hajnali meccs után ma folytatódott az MLS 8. játékhete. Ezúttal a Philadelphia Union otthonában a kanadai Montreal Impact vendégeskedett. A hazaiak három góllal is vezettek, végül csak egy ponttal hagyhatták el a pályát! Az őrületes bajnokin mindkét oldalon egy-egy játékos duplázott!

IMG_20170422_213549

Hiába vezetett három góllal is a sötét mezes Philadelphia, végül csak egy pontot szerzett a hazai klub! (forrás: twitter.com/PhilaUnion)

A két sereghajtó, egyben a Keleti Főcsoport két utolsó helyeit foglalta el, a Montreal a tavalyi jó szezon után eddig idén nem remekelt (5 meccs – 5 pont), míg a Philadelphia az eddigi 6 bajnokija során idén csak 1(!) pontot szerzett, és csupán két gólt!

Már az ötödik percben előnybe került a Philadelphia, mikor a hazaiak egy eladott labda után fejezték be sikeresen az akciót! Alberg lőtte a meccs első gólját, aki Sapong passza után volt eredményes (1-0)!

A 23. minutumban sikerült növelnie a hazai csapatnak az előnyét, mellyel már rövid idő alatt lőtt annyi gólt a Philadelphia, mint az eddigi 5 idei bajnokija során! Ezúttal az első találatnál kiszolgáló Sapong fejjel talált be, miután Pontius – szintén fejjel – tette a kapu elé a labdát (2-0)!

Mezőnyben nagyon elvolt maradva ellenfelétől a Philadelphia, ám ez nem szabott gátat a hazaiaknak, igyekezték minden lehetőségeket kihasználni, míg a Montreal részéről csupán egy lövés ment kapura a szünetig!

A 39. percben Alberg megduplázta góljai számát, csapata pedig már hárommal ment! Ekkor a hazaiak labdarúgója tizenegyesből talált be. Ezzel a Philadelphia Union már több gólt szerzett 39 percnyi játék alatt, mint a szezon ezt megelőző öt meccsén (3-0)!

Ám nem ért ezzel véget a gólkavalkád, hiába csak egyszer találta kaput a szünetig az Impact, az bement! A 41. minutumban a vendégek kiválósága lopta a távolságot, majd lökete beakadt a hazai kapuba (3-1)!

Ezzel a szépítéssel esélye maradt a Montreálnak arra, hogy visszajöjjön a meccsbe a folytatás során.

A fordulás után egy darabig várni kellett a következő gólra, ám azt azután még egy követte! A hazaiak lényegében helyzet nélkül hozták le a második félidőt, míg az Impact sokkal jobb lett mezőnyben, és 7 lövéséből 5 is kapura ment!

A 69. minutumban folytatta a felzárkózást a vendég együttes. Ekkor Jackson-Hamel zseniális fejese akadt be Oyongo szuper beadása után (3-2)!

Úgy tűnt, talán így is meglesz a győzelem a hazai klubnak, ám végül hősies hajrában pontot mentett a kanadai csapat!

Jackson-Hamel duplázni tudott, amikor is a 87. percben egyben beállította a végeredményt! A vendégek labdarúgója a kipattanót tessékelte be közelről (3-3)!

Brilliáns játékot hozott az MLS ma esti első találkozója, ám egyik klub sem tudott feljebb lépni a tabellán, de még nagyon a szezon elején járunk, ilyen játékkal pedig lesz alkalmuk javítani.

MLS • 8. JÁTÉKHÉT
Philadelphia Union – Montreal Impact • 3-3 (3-1)
Helyszín: Talen Energy Stadium, Chester, PA • 15.107 néző.
Gólszerzők: Alberg (5., 39. – büntetőből), Sapong (23.), ill. Piatti (41.), Jackson-Hamel (69., 87.)

Nagy Dávid