Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA-kupa: Az Arsenal lesz a Chelsea ellenfele a döntőben – videóval

Az Arsenal nagy csatában a hosszabbítás után tudta legyőzni a 71. percig előnyben lévő Manchester Cityt. A mérkőzés hőse (természetesen) Alexis Sanchez volt. Ezzel az Arsenal újra az FA-kupa döntőjében.

sanchez

Arsenal – Manchester City 2- 1 h.u. (0-0)
Helyszín: Wembley Vezette: C. Pawson
Gólszerzők: Monreal (71.), Sanchez (101.) ill. Aguero (62.)
Sárga lapok: A. Sanchez (25.), Xhaka (105.) ill. Fernandinho (69.), de Bruyne (89.), Sane (102.), Delph (105.), Otamendi (115.)
Kiállítva: –

Arsenal: Cech – Holding, Koscielny, Gabriel – Monreal, Xhaka, Rmasey, Chamberlain (Bellerin 105+1.) – Sanchez, Özil (Coquelin 119.) – Giroud(Giroud 83.) Vezetőedző: A. Wenger

Manchester City: Bravo – Navas, Kompany, Otamedni, Clichy – Fernandinho (Fernando 99.), Toure – De Bruyne, Silva (Sterling 23. (Iheanacho 106.)), Sane – Aguero (Deplh 99.) Vezetőedző:P. Guardiola

A tegnapi Chelsea – Tottenham találkozó magasra tette a lécet, az ugyanis gól-és helyzetekben is gazdag mérkőzés volt. Ennek ellenére az Arsenal-Manchester City első félidejében sok futballra emlékeztető momentum nem volt felfedezhető. Egyik csapat sem tudta a játékát játszani, kioltották egymást. Helyzetek, sőt inkább helyzetecskék voltak mindenkét félnél, ám órdító gólhelyzetről nem lehet beszélni. A legemlékezetesebb esemény talán azt volt, hogy sérülés miatt le kellett cserélni David Silvát a 23. percben, akit Sterling váltott. Tehát 0-0-val mehettek a csapatok a szünetre. A második játékrészben azonban már egészen más volt a helyzet. Mindkét csapat a szebbik arcát vette elő és az első félidővel ellentétben, Wenger csapata vette át a mérkőzés irányítását. Ennek ellenére egy egy passzos kontra után a 62. percben Aguero góljával megszerezte a City az előnyt. Yaya Toure tért ölelő parádés átadását az argentin szépen emelte át a kifutó Petr Cech felett. Az Arsenal a gól ellenére nem rogyott meg és ugyan ott folytatta mint előtte. Ennek meg is lett az eredménye, ugyanis a 71. percben Monreal kapásból vágta be Chamberlain beadását, ezzel egalizálva az eredményt. A mérkőzés végéhez közeledve mindkét csapat eldönthette volna a találkozót, de talán a City járt ehhez közelebb. Toure és Fernandinho is a kapufát találta el. Így maradt a rendes játékidőben az 1-1 így jöhetett a hosszabbítás. Ami az Arsenalnak hozott szerencsét. Egy szöglet után a 101. percben Welbeck rúgott luftot, így a labda Sanchez elé került aki kegyetlenül kihasználta a helyzete ezzel megszerezve a csapatának a vezetést. Ami ki is tartott a mérkőzés végéig, így az Arsenal ismét ott van az FA-kupa döntőjében. Kisebb sebtapasz ez Wenger csapatának akik a bajnokságban nagyon elfogytak a végére. Az ellenfél a szintén londoni Chelsea lesz, így igazi pikáns városi rangadó lesz az FA-kupa döntője.

A mérkőzés összefoglalója:

Hamarosan…

Képek forrása: