Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gólparádét rendezett a Lazio, Immobile duplázott, Keita triplázott! – videóval

A Serie A 33. fordulójában nagy gólparádé közepette mért kiütéses vereséget a Lazio a Palermora. A hazaiknál két játékos lőtt ötöt, a vendégeknél egy duplázott. A gólszerzők hazai, és vendég részről is gyors egymás utánban érték el a duplázást, illetve a triplázást. Történelmi pillanatok voltak ezek – a Lazio 26 perc alatt lőtt 5-öt, ilyen pedig közel 100 éve történt meg ezt megelőzően!
A római parádéval egyidőben szinte érdemtelennek tűnik, de nyert a Torino a Chievo otthonában.

SS+Lazio+v+Citta+di+Palermo+Serie+w1Cs4JKYQHil

A kép közepén látható két játékos jól elbánt a Palermóval – Keita triplázott, Immobile pedig duplázott a történelmi meccsen! (forrás: zimbio.com)

Nem feltétlen gondolhatta azt a többség – miért is tette volna? -, hogy elképesztő, történelmi meccs lesz a Lazio – Palermo bajnokiból. Na, de a többit alább! Sallai a kezdőben kapott helyet a vendégeknél, ám nem feltétlenül lehetett boldog ezúttal a történtek miatt a magyar támadó.

A 8. minutumban rezgett első alkalommal a háló – és ki gondolta volna, hogy mennyiszer történik meg ugyanez ezután?! – , amikor Immobile vágta be a pattogó labdát közelről, előnybe került tehát a papírformának megfelelően a Lazio (1-0)!

Két perc kellett csupán, és jött az olasz újabb gólja! A 10. minutumban távolról talált be az ezzel duplázó Immobile (2-0)!

SS+Lazio+v+Citta+di+Palermo+Serie+xMBJClRiyC_l

Immobilét sem hiába éltethették a társak (forrás: zimbio.com)

Nem állt le a Lazio, sőt! Parolo a 20. percben talált volna be a vendégek kapujába, de a védők blokkolták ezt a próbálkozását.

Egy perccel ezután viszont Keita nem kegyelmezett, a védőkön túljutva vágta be a Lazio harmadik gólját (3-0)!

A 24. minutumban tizenegyest kapott a hazai gárda, már rég nagy bajban volt a kiesés elleni küzdelemben nehéz helyzetbe kerülő Palermo. A labda​ mögé Keita állt, és ő is duplázni tudott, már néggyel ment a fővárosi csapat – ELKÉPESZTŐ (4-0)!

De ha még ez sem lenne elég, jött az abszolút rekord! Először is csupán két percet kellett várni arra, hogy Keita eljusson a klasszikus mesterhármasig! A 26. percben olyat tett ezzel a Lazio, amire 1938 óta nem volt példa – a fővárosi alakulat a Serie A-ban legutóbb akkor tudott (a Fiorentina elleni meccsen) 5 gólt rúgni a római együttes 26 perc alatt (5-0)!

SS+Lazio+v+Citta+di+Palermo+Serie+W0sLefwa-73l

Keita mutatja, mennyit lőtt a Palermo kapujába – ráadásul a Lazio labdarúgója klasszikus mesterhármasig jutott! (forrás: zimbio.com)

Azért szusszanni is kell valamikor, így hát a félidő hátralévő részében semmi érdekes nem történt, de addig meg bőven volt történés, ami szétosztva a félidő egészére sem lett volna kevés!

A fordulás után Rispoli követte Immobile és Keita példáját annak kapcsán, hogy pár percen belül lőjön gólt, mint ahogy azt az ellenfél két játékosa tette az első félidőben.

Szóval jött Rispoli, aki előbb a 46. percben lőtte meg a Palermo első becsületgólját (5-1), majd az 52. minutumban is ő volt eredményes, szép találatot szerezve, s ezzel már 7 gól esett a meccsen, és még bőven volt hátra a meccsből (5-2)!

SS+Lazio+v+Citta+di+Palermo+Serie+Y2eA8cPFStal

Ma – akárcsak a klub címerállata – nagyon szárnyaltak a római sasok! (forrás: zimbio.com)

Ezután sem történt már semmi fontos, egészen a lefújásig! De addig ez is éppen elég volt – főként negatív értelemben nyilván a Palermo számára – , hiszen nem minden nap lehet részese ilyennek az ember még 90 perc során sem, nem hogy 26, majd a fordulás után 7 minutum leforgása alatt!

A hosszabbítás első percében vitte be a Lazio a kegyelemdöfést, amikor is Crecco is feliratkozott az eredményjelzőre (6-2).

A Palermo két kapura tartó lövést hozott össze, ebből is esett a szicíliai klub két gólja, ebben a tekintetben 100 százalékos volt a vendégek helyzetkihasználasa, de ez nem valószínű, hogy vigasztalja a vendégeket, akik nagy eséllyel búcsúznak az élvonaltól, ugyanis 13 pontos hátrányban vannak 5 fordulóval a vége előtt a még bennmaradó Empolitól. Szinte már biztosra vehető tehát Sallaiék búcsúja az A-ból a B-be.
Egyébiránt Sallai csupán 25 percet kapott a meccsen, de ez érhető volt amiatt, hogy addigra már 4-et kapott a Palermo, és inkább a támadás helyett a védekezésre szorult rá a klub.

A szezon leggólgazdagabb meccse után a Lazio megerősítette 4. helyét, vagyis azt, hogy ennek megtartásáért is kicsi előnnyel küzdhessen a jövő héten is.

Serie A • 33. forduló
Lazio – Palermo • 6-2 (5-0)
Gólszerzők: Immobile (8., 10.), Keita (21., 24., 26.), Crecco (90+1.), ill. Rispoli (42., 46.)

https://youtu.be/IY2pPhQCTpg


Ezzel egyidőben a Torino a Chievo otthonába látogatott. Sok tétje a két csapat szezonbeli szereplése kapcsán már nem volt, egyik klubot sem fenyegetette a kiesést, és már európai kupaindulást erő helyet sem érhetett el ez a két csapat.

Az ötödik percben Ljajic révén már előnybe került volna a Torino, de védett a hazai kapus. Boye löketét a kapufára tolta a hálóőr. Ezt követően a 21. percben Belotti brillírozott – a gólvágó ekkor csak a kapufát találta el!

Az első játékrészben ennek ellenére nem esett gól.

A folytatásban azonban összesen a lefújásig 4 is!

Az 52. minutumban Ljajic vágta be a tizenhatosról a vendégek első gólját (0-1).

Négy perccel ezután Sorrentino nem védhetette Zappacosta löketét, mely a léc alatt robbant (0-2).

Pellissier részéről sikerült szépíteni a 65. minutumban, ezzel közelebb került a pontmentéshez a Chievo (1-2).

Tíz perccel ezután viszont eldöntötte a meccset a Torino, ugyanis Falque is betalált, ezzel eldőlt a három pont sorsa (1-3).

A délutáni meccsek közül azonban mégsem ez lett a legemlékezetesebb meccs, ami kicsit sem meglepő.

Serie A • 33. forduló
Chievo – Torino • 1-3 (0-0)
Gólszerzők: Pellissier (65.), ill. Ljajic (52.), Zappacosta (56.), Falque (75.)

Nagy Dávid