Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Korábbi edzőjét környékezte meg a Chelsea – sajtóhír

Az olasz sajtó beszámolói szerint az edzőváltást fontolgató Chelsea a csapat korábbi trénerét ültetné vissza a pozícióba…

(Photo by Jon Hobley/MI News/NurPhoto via Getty Images)

Egyre több híresztelés jelent meg a napokban arról, hogy a Chelsea vezetősége nem érzi biztosítottnak a jövőjét Mauricio Pochettino vezetőedzővel, ezért az argentin tréner leváltásán dolgoznak. A La Repubblica információi szerint a “kékek” elöljárói felvették a kapcsolatot a csapatot korábban már iránytó Antonio Contéval, akit a következő szezontól ismét kineveznének a posztra.

Az 54 esztendős leccei származású tréner azelőtt 2016 és 2018 között volt a Chelsea mestere, amikor az első évében bajnoki címet, a másodikban FA-kupát nyert az együttessel, ám a bajnoki ötödik helyezés miatt távoznia kellett. Azóta Conte olasz bajnoki címhez segítette az Intert a 2020-2021-es évadban, legutóbb pedig a Tottenham edzőjeként tevékenykedett, a londoniaktól való 2023 márciusi távozása óta azonban sehol nem vállalt szerepet.

Az olasz sajtóban Contét a közelmúltban a Napolival és az AC Milannal boronálták össze, és úgy tűnt, hogy hazájában készül feladatot vállalni, de a bizonyára jóval jövedelmezőbb londoni ajánlat segíthet meggondolni magát.

Pochettino tavaly nyáron vette át a Chelsea vezetését, és egyelőre nem sikerült teljesítenie az elvárásokat, hiszen a szezon hajrájában a csapat csak a kilencedik helyen áll az angol bajnokságban, és minden bizonnyal az egymást követő második idényben fog lemaradni az európai kupaszereplésről.