Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Győzött a Portland és a Houston is! – videóval

IMG_20170423_022835

A liga mostani szezonjának eddigi legjobb góllövője, Cubo Torres adta meg a kezdőlökést a Houston újabb sikeréhez (forrás: twitter.com/MLS)

A cikk első oldalára léphet vissza ide kattintva! <<

A nyugati listavezető meccsével egyidőben lépett pályára a második helyezett is, ami ezt a Főcsoportot illeti. A Houston Dynamo is hazai környezetben játszott, a vendégcsapat pedig a San José Earthquakes csapata volt, amely a héten már játszott, méghozzá a szezon első hétközi bajnokiján voltak túl a vendégek.

A 9. percben rezgett először a háló, amikor a hazaiak gólvágója, Cubo Torres tizenegyesgóljával előnybe került a Dynamo – a Houston gólfelelőse ezzel már 7 góllal áll a góllövőlista élén (1-0)!

A tizenegyest követően nem történt sok izgalmas az első félidőben, míg mezőnyben kicsit jobb volt a vendégcsapat.

A fordulás után a mezőnyjátékot teljes mértékben uralni tudta a San José, ám ez lényegében sok értékesre nem volt elég, ugyanis a félidőben egyetlen kaput eltaláló lövése sem akadt be a csapatnak.

Nem úgy, mint a Houston részéről! A hazaiak is csupán egy alkalommal találtak el a szünetet követően a vendégek kapuját, de ez elég volt a győzelmük bebiztosításához! A 72. percben Alberth Elis sodorta be a szöglet után közelről a labdát (2-0).

Ugyan kaput eltalálónak nem minősül a lövés, mégis kis híján gól lett belőle! A 86. percben a szöglet utáni kipattanót hazai részről Cabezas küldte rá, a labda pedig telibe találta a keresztlécet! Ugyan ez a nagy lehetőség kimaradt a Dynamo számára, mégis győzni tudott a hazai alakulat.

A Houston ezzel 3 ponttal lemaradva a második nyugaton, úgy, hogy a listavezető Portland már eggyel több meccsen van túl!

MLS • 8. JÁTÉKHÉT
Houston Dynamo – San José Earthquakes • 2-0 (1-0)
Helyszín: BBVA Compass Stadium, Houston, TX • 16.918 néző
Gólszerzők: Torres (9. – büntetőből), Elis (72.), ill.

Nagy Dávid