Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Győzött a Portland és a Houston is! – videóval

A Nyugati Főcsoport legjobbjai, azaz a Portland Timbers és Houston Dynamo is hazai pályán aratott győzelmét az MLS 2017-es szezonjának 8. fordulójának tegnap esti meccsein!

IMG_20170423_022827

Nem csak Nagbe gólja, de a lefújás után is a Portland játékosai örülhettek (forrás: twitter.com/MLS)

A Nyugati Főcsoport éllovasa, a 2015-ös szezon bajnoka, azaz a Portland Timbers kanadai ellenfelet látott vendégül magyar idő szerint az elmúlt este folyamán. A Vancouver lépett pályára a Providence Parkban, mint vendég együttes.

Kevesebb, mint húsz percre volt szükség ahhoz, hogy a mérkőzés első találatát láthassa a publikum. A 18. minutumban Nagbe nagyszerű szólója után a lökete bombaként a felső kapufát is érve vágódott a kapuba, zseniális góllal nyitott a Timbers (1-0)!

Ezen felül még egy kaput eltaláló lövése volt a hazai együttesnek, és abból is gól született a félidő hajrájában! A 40. percben Mattocks révén duplázta meg előnyét a portlandi gárda. A gólszerző Valeri kereszzlabdáját vágta be (2-0).

Ezzel el is dőlt az első félidő. Két hazai kapura tartó próbálkozás egyenlő két hazai góllal, míg a Vancouver egyetlen kapura irányuló lövése nem ment be. A mezőnyjáték viszont kiegyenlített volt a szünetig.

A fordulás utántól viszont a lefújásig a Portland csak egyszer találta el a Vancouver kapuját, abból pedig gól nem lett! Ezzel szemben három lövés is kaput talált a túloldalon, viszont a Whitecaps​ csak szépíteni tudott!

Az 59. minutumban Montero végzett el büntetőt a vendégek részéről, ám tizenegyesét kivédte Attinella, viszont a kipattanót már berúgta a pontrúgást is elvégző játékos (2-1).

Ez a gól viszont csak a szépítésre volt elég a kanadai klubtól, melynek megvoltak a lehetőségei, de nem tudott pontot szerezni a Nyugati Főcsoport éllovasának otthonában, így a Konferencián belül megerősítette vezető pozícióját a Portland! Ezzel szemben a Vancouver ugyanitt a hetedik.

MLS • 8. játékhét
Portland Timbers – Vancouver Whitecaps • 2-1 (2-0)
Helyszín: Providence Park, OR • 21.144 néző
Gólszerzők: Nagbe (18.), Mattocks (40.), ill. Montero (59.)

A cikk ide kattintva a következő oldalon folytatódik! >>