Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Manchester United: Antony első bajnoki gólja után elhallgattatná a kritikusait

Az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United szélsője Antony üzent az őt kritikával illetőkre, miután megszerezte első szezonbeli gólját az angol első-osztályban. 

(Photo by Simon Stacpoole/Offside/Offside via Getty Images)

A Manchester United szélsője, Antony szerint bizonyítani fog, és elhallgattatja kritikusait, miután szombaton megszerezte első Premier League-gólját a szezonban a Bournemouth elleni 1-1-es döntetlen alkalmával.

A United 95 millió eurót fizetett a brazilért az Ajaxnak 2022 augusztusában, miután Erik ten Hag ragaszkodott ahhoz, hogy korábbi játékosa csatlakozzon új csapatához.

“Az átigazolási díj összege nem igazán hat meg, mert tudom, hogy mennyit érek, a pénz az pénz, és nyilván mindenki erről beszél, de senki sem beszélne róla, ha mindenki és én is a csúcson lennék a teljesítményemmel”

– mondta Antony.

“Ez is csak egy ok arra, hogy keményebben dolgozzak, tudva, hogy jobb lehetek, hiszen tudom, hogy mennyit érek, és meg is fogom mutatni. Kritikusaim mindig lesznek és ez olyasmi, ami arra késztet, hogy még keményebben dolgozzak, és elsősorban magamnak bizonyítsak. Továbbra is dolgozni fogok, mindent beleadok a csapatért, mert az a legfontosabb, hogy jó mentalitással és koncentráltan játsszunk.”

Az Aston Villa szombati, Chelsea elleni 2-2-es döntetlenje vetett véget a United halvány esélyeinek arra, hogy a legjobb négy közé kerüljön és kvalifikálja magát a következő szezonban a Bajnokok Ligájába.

Antony 36 alkalommal lépett pályára a United színeiben minden sorozatot figyelembe véve, ezeken pedig háromszor volt eredményes, de gyakran vált a kritika tárgyává, ha a csapata veszített, és ő rosszul játszott. Februárban Ten Hag azt mondta, hogy a 24 éves játékosnak “fel kell nőnie”, és bár a szélsőben “nagy potenciál” van, “van mit bizonyítania”.

“Ez egy nagyon nehéz év volt számomra és a csapat számára, az eredmények nem olyanok, amire számítottunk”

– mondta Antony, amikor arra kérték, hogy reflektáljon a szezon során kapott kritikákra.

“Én olyan ember vagyok, aki nagyon jól viseli a kritikát, és ezen szeretnék még dolgozni, de úgy gondolom, mindannyiunknak arra kell koncentrálnunk, hogy a lehető legjobban fejezzük be a szezont.”

Ten Hag csapatának még mindig van esélye arra, hogy a szezont trófeával zárja, ha május 25-én megnyeri az FA-kupát a Manchester City ellen a tavalyi döntő megismétlésével. Ha a United meg akarja bosszulni a tavalyi vereséget, Antony szerint jelentősen javítaniuk kell a teljesítményükön, hogy megakadályozzák helyi riválisukat a címvédésben.

“Tudjuk, hogy döntőt játszunk, és meg akarjuk nyerni, de ehhez javulnunk kell”

– tette hozzá Antony.

“Még öt mérkőzésünk van, és meccsről meccsre kell haladnunk, egyre jobbnak kell lennünk, hogy a lehető legjobb formában lépjünk pályára a döntőbe, és megnyerjük azt.”