Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nyáron távozik a Chelsea-ből Thiago Silva – HIVATALOS

Az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea csapatkapitánya, Thiago Silva hivatalosan is bejelentette, hogy elhagyja a londoni klubot. 

(Photo by Darren Walsh/Chelsea FC via Getty Images)

Thiago Silva a szezon végén távozik a Chelsea-től. Bár a búcsú várható volt négy év után, de a 39 éves játékos a klub hivatalos csatornáin közzétett videóban megerősítette döntését.

Silva a Paris Saint-Germaintől érkezett a Chelsea-hez ingyen, és eddig 151 alkalommal lépett pályára a Premier League-ben szereplő csapatban, amellyel 2021-ben a Bajnokok Ligáját is megnyerte. A brazil kijelentette, hogy “szándékában áll(hat) egy nap visszatérni”. Azt azonban nem mondta, hogy befejezné a 2002-ben kezdődött játékos-pályafutását.

“Azzal a szándékkal jöttem ide, hogy csak egy évig maradok, de végül négy év lett belőle”

– mondta Silva.

“Nem csak nekem, hanem a családomnak is. A fiaim a Chelsea-ben játszanak, így nagy büszkeséggel tölt el, hogy a Chelsea család tagja lehetek – szó szerint azért, mert a fiaim itt vannak. Remélem, hogy itt folytathatják a karrierjüket ennél a győztes klubnál, amelynek sok játékos szeretne a tagja lenni. Azt hiszem, mindenben, amit itt csináltam a négy év alatt, mindig mindent beleadtam. De sajnos mindennek van egy kezdete, egy közepe és egy vége. Ez nem jelenti azt, hogy ez a végleges vég. Remélem, nyitva hagyom az ajtót, hogy a közeljövőben visszatérhessek ide, bár egy másik szerepkörben.”

Silva szombaton ágyéksérülést szenvedett az Aston Villa elleni 2-2-es döntetlen során. A Chelsea hátralévő mérkőzéseit a West Ham United, a Nottingham Forest és a Brighton & Hove Albion ellen játssza, mielőtt a Bournemouth-t fogadná a Stamford Bridge-en a brazil esetleges hazai búcsúja alkalmából.

“Holnap után még meg kell vizsgálnunk”

– mondta a Chelsea menedzsere, Mauricio Pochettino, miután a védőt le kellett cserélni az Aston Villa elleni mérkőzésen.

“Fájdalmat érzett az ágyékában, ami hasonló, mint ami a Palace ellen történt korábban.”

A Chelsea legközelebb csütörtök este a Tottenham Hotspur ellen lép pályára a bajnokságban.