Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Korábbi csapata érdeklődik a friss olasz bajnok szélső iránt – sajtóhír

Nemzetközi sajtóinformációk szerint egykori dél-amerikai csapata nyitott lenne az Inter rutinos szélsője szerződtetésére…

(Photo by Mattia Ozbot – Inter/Inter via Getty Images)

A TyC Sports információi szerint a River Plate együttese érdeklődik az Inter lejáró szerződésű szélsője, Alexis Sánchez nyári leigazolása iránt, mivel a naptári esztendő második felére szeretnék megerősíteni keretüket és beleillik a csapat profiljába a klubot korábban már erősítő veterán játékosok foglalkoztatása.

A 35 éves chilei szélső annak idején 2007 és 2008 között 31 mérkőzésen négy gólt szerzett a “milliomosok” színeiben, amikor első európai csapatától, az Udinesétől kölcsönben fordult meg a csapatnál. Sánchez ezt követően 2011 és 2014 között a Barcelona játékosa volt, majd a szigetországba szerződött, az Arsenal együttesénél eltöltött négy esztendőt követően került 2018-ban a Manchester Unitedbe, ám a két év alatt többet volt sérült, mint egészséges, mindössze 32 PL-meccsen jutott szóhoz. A “vörös ördögöktől” először kölcsönben került az Interhez, akik 2020-ban véglegesítették őt. Sánchez három szezon alatt 109 meccsen 20 gólig jutott a milánói csapat színeiben. A 2022-2023-as szezonban 44 mérkőzésen 18 gólt termelt az Olympique Marseille soraiban, a mostani idényben pedig ismét az Intert erősítette, és állandó kiegészítő embere volt az olasz bajnokságot fölényesen megnyerő együttesnek.

A River a Libertadores-kupa egyenes kieséses szakaszára szeretné minél jobban megerősíteni a játékoskeretét, de a lehetséges hat légiós helyből ötöt már elfoglaltak a keretben Sebastián Boselli, Agustín Sant’Anna, Nicolás Fonseca (mind uruguayi), Paulo Díaz (chilei) és Miguel Borja (kolumbiai) révén. Mindez azt jelenti, hogy a klub már csak egy nem argentin játékost szerződtethet, ha nem válik meg a fentiek közül valakitől. Az argentin sajtó szerint Sánchez mellett az Athletic Clubtól távozó spanyol Iker Muniain és a Liverpool Montevideo Európa felé is kacsintgató uruguayi labdarúgója, Luciano Rodríguez szerepel.

További információ, hogy a Real Betis argentin védőjét, Germán Pezzellát ugyancsak szívesen látnák viszont a csapatnál.

A River a közelmúltban Manuel Lanzini, Ramiro Funes Mori és Matías Kranevitter személyében több olyan rutinos labdarúgót szerződtetett, akik korábban már erősítették a csapatot.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!