Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spanyol edző veheti át az AC Milan kispadját – sajtóhír

Olasz sajtóinformációk szerint az AC Milan gőzerővel keresi a csapat új vezetőedzőjét…

(Photo by Francesco Scaccianoce/Getty Images)

A La Gazzetta dello Sport információi szerint Stefano Pioli távozása után Julen Lopetegui lehet az AC Milan új edzője, akivel hároméves szerződést készülnek kötni szezononként 4 millió eurós fizetés mellett. A lap úgy tudja, hogy a spanyol tréner már tájékoztatta az iránta érdeklődő West Ham Unitedet, hogy a Rossonerihez készül aláírni.

A csapatot jelenleg irányító 58 éves edző 2019 októbere óta csaknem 250 mérkőzésen vezette a csapatot, az ő irányításával nyerték mega Serie A 2021-2022-es kiírását, tavaly pedig BL-elődöntőt játszottak, azonban az idei szezon hullámzó teljesítménye úgy tűnik, hogy a végleges elváláshoz vezet. Pioli vezetésével az AC Milan ebben a szezonban kiesett a Bajnokok Ligája csoportköréből és az Európa-ligába átkerülve is már a negyeddöntő a végállomsát jelentette, miközben a bajnokságban a második hely lehet a legtöbb, amit elérhetnek a városi rivális Inter mögött.

Az utódnak kiszemelt Lopetegui utoljára a Wolverhampont irányította, az aktuális szezon kezdete előtt távozott. A spanyol szakember korábban többek közt a spanyol válogatott szövetségi kapitánya, valamint a Real Madrid, az FC Porto és a Sevilla edzője volt.

Ugyanakkor Gianluca Di Marzio úgy értesült, hogy miután a Milan szurkolói petíciót indítottak Lopetegui kinevezése előtt, a vezetősége újra átértékelheti és átgondolhatja a választását az edzői posztot illetően.