Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Rangadók pótlása hét közben – előzetes

Kedden este ismét megkapjuk Európa egyik legszínvonalasabb bajnokságát, ugyanis a PL-ben, elkezdik pótolni az elmaradt forduló mérkőzéseit, hab a tortára, hogy csütörtökön egy manchesteri csúcsderbivel zárunk.

Manchester-United-vs-Manchester-City

Este kilenctől a Chelsea nyitja a “pótló” fordulót. Antonio Conte bajnokaspiráns csapata a hétvégi 34. fordulóból elmaradt, hazai Southampton elleni meccset tudná maga mögött. A hazaiak a hétvégén bejutottak az FA-kupa fináléjába, ahol is a legnagyobb bajnoki üldöző Tottenhamet verték 4-2-re, így jó szájízzel érkeznek a találkozóba. Tavaly itt a Stamford Bridgen a “Szentek” 3-1-re tudtak diadalmaskodni az akkor még Jose Mourinho “vezette” londoni kékek ellen, mely után meg is köszönték a portugál munkáját a csapatnál. Ám most kisebb csoda lenne, ha az előnyét lassan elvesztő éllovas pontokat vesztene a hajrában otthon, bár tudjuk, hogy Southampton bárkit képes megverni.Annak ellenére, hogy Puel csapatának már igazából nincs tétje a találkozónak.

2017.04.25. Kedd:

34. forduló

20:45 Chelsea – Southmapon (Spíler TV) 

Szerdán már igazi meccsdömpingnek lehetünk szemtanúi. Pályán az Arsenal. Wenger csapata a hétvégén bejutott az FA-kupa döntőjébe, így ők lesznek a Chelsea ellenfelei május 27-én. Az “Ágyúsok” még versenyben vannak a BL helyek egyikéért, így hazai pályán a Shakespeare alatt újra feltámadó Leicester Cityt kellene legyőzni. Ami látva a “Rókák” elmúlt hetek béli formáját nézve nem lesz egyszerű dolog, de Wenger megmutatta, hogy van még “kraft” a tankban, mivel a csapata nagyon jól játszott a Manchester City ellen vasárnap. Igazi 3 esélyes találkozót láthatnak a nézők, akik ezt a találkozót választják. És nem a Tottenham látogatását a Crystal Palacenál. Pedig az a mérkőzés is igazi csemege lehet. Sam Allerdyce csapata hasonlóan jó formában van mint Mauricio Pochettino alakulata. A legutóbbi 5 találkozójukból 3 darabot behúztak, egyet a Stamfordon a Chelsea ellen, egyet az Anfielden a Liverpool ellen, egyet pedig otthon az Arsenal ellen, így tehát elég tekintélyes a névsor. A Spurs a bajnokságban 7 mérkőzéses győzelmi sorozatban van, ennek is köszönhetően 4 pontra megközelítette a Chelseat a bajnoki címért folyó harcban. Tehát nekik mindenképpen a 3 pont a cél, ám ez pokoli nehéz lesz.

E mérkőzésekkel párhuzamban még egy igazi kiesési rangadót is rendeznek a Middlesbrough otthonában, ahova a Sunderland látogat. Amelyik csapat itt pontot veszít az hivatalosan is készülhet a másodosztályra, ám valljuk be őszintén kisebb csoda kéne, hogy valamelyik csapat jövőre is első osztályú legyen.

2017.04.26. Szerda:

28. forduló

20:45 Arsenal – Leicester City 
20:45 Middlesbrough – Sunderland
21:00 Crystal Palace – Tottenham (Spíler TV)

Csütörtökön aztán jön Manchester derbije az Etihadból, ahol a City a Unitedet fogadja. Pep Guardiola csapata a 4. még BL helyet érő pozícióban tanyázik, még Jose Mourinho csapata az 5. helyen mindössze 1 ponttal lemaradva a City mögött épp erre a helyre ácsingózik. Tehát egy vendég győzelem esetén helycserés támadás lenne és Guardiola csapatával nehéz helyzetbe kerülne. Sérülések mindenkét oldalon vannak, azonban jelenleg a “Vörös Ördögök” vannak nehezebb helyzetben ez ügyben, ugyanis 5 kulcs játékosuk, Ibrahimovic, Rojo, Mata, Smalling és Jones is kénytelen lesz kihagyni a találkozót, még Guardiola David Silvát is Gündögant kell “csak” nélkülözze, ugyanis mindenki más felépült. Legutóbbi 5 mérkőzésükből 3-mat a United nyert még csak egyet a City egy döntetlen mellett. Októberben Mourinho csapata az Old Traffordon legyőzte nagy riválisa Guardiola csapatát, mi több legutóbb itt az Etihadban -még akkor Mourinho és Guardiola nélkül – is nyerni tudott a vendég csapat. Jósolni nehéz, a 3 esélyes közhelyt itt is el lehet “puffogtatni”, ám ez az igazság. A fogadóirodáknál meglepetésre toronymagas esélyes a City. Ám ez nem lesz olyan sima.

2017.04.27. Csütörtök:

21:00 Manchester City – Manchester United (Spíler TV)