Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Új hazai pályája lehet a Diósgyőrnek

A diósgyőri csapat ideiglenes pályája nem kapnak licencet, így új otthon után kellett néznie a vezetőknek, miután a Mezőkövesddel egyelőre nem jutottak még dűlőre. Így várhatóan az egyik legnagyobb rivális a Debrecen – stadionjában rendezhetik hazai bajnokijaikat a következő idényben.

mlsz.hu

mlsz.hu

Az Észak-Magyarország információi szerint t kedden délelőtt tartja első ülését a Magyar Labdarúgó Szövetség Elsőfokú Licencadó Bizottsága, amelyen döntés születik a beadott licenckérelmek megadásáról vagy elutasításáról (ebben az esetben hiánypótlásra szólítják fel a licenckérelmezőt).

A Diósgyőri VTK (és a megyei rivális a kupában még álló Mezőkövesd is) nemzetközi licenckérelmet adott be. Az is kiderült: a miskolci klub a debreceni Nagyerdei stadiont jelölte meg hazai pályának a következő szezonra mivel a mezőkövesdi stadion használatáról egyelőre nem sikerült megegyezniük. Az is eldőlt, hogy nem az MVSC-pálya lesz a klub ideiglenes otthona, amely a felújítás után sem lesz alkalmas NB I-es meccsek rendezésére.

Várhatóan csak az őszi idényben kell albérletben játszania a DVTK-nak, hiszen az új, 14 798 fő befogadására alkalmas DVTK-stadion átadását 2018 februárra-márciusra tervezik.

Endrődi Dávid