Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: CR és a “sztárok” nélkül is simán nyert a Real – videóval!

A La Liga 34., hétközi fordulójában a Real Madrid a Riazorba látogatott, ahol a nagy sztárokat pihentetve egy klasszisokkal gyengébb ellenfél ellen próbálta meg feledtetni az El Clásicón elszenvedett vereséget.

Kép: AS

Kép: AS

Ahogy a Barcelona, úgy a Real Madrid is pihentette nagy sztárjait az El Clásico után, ami nem is csoda. Zidane pihenőt adott Carvajalnak, Navasnak, Modricnak és Benzemának is, Cristiano Ronaldo pedig még az utazó keretbe se került be. Helyettük viszont olyanok kaptak bizonyítási lehetőséget, mint Asensio, Lucas Vazquez, Danilo, James Rodrigues, vagy Alvaro Morata. Utóbbi nem is várt sokat, hamar jelezte, jó ötlet volt bizalmat szavazni számára. Már az első perc végén sikerült ugyanis kihasználnia a Depor védőinek helyezkedési hibáját és Isco passza után könyörtelenül bombázott, erre pedig Lux kapus érdemben már nem tudott reagálni.

Moratával kapcsolatban amúgy állandóan felmerülnek olyan hírek, miszerint több játéklehetőségre vágyik és jó ajánlat esetén akár végleg elhagyná Madridot – az ilyen találatok ejtik csak igazán gondolkodóba a klub vezetőit. A kezdés egyébként a maga nemében parádésra sikeredett vendég szempontból. A hajtós nyitány egyértelműen nekik sült el jobban, ebben pedig nagy szerepe volt a már említett korai találatnak. A Deportivo játékosai sokáig nem is tudtak mit kezdeni a helyzettel, kissé kétségbeesetten reagáltak az első percek eseményeire. A Real pedig támadott, lendületük egészen az első negyed óra végéig kitartott. Ekkor, vagyis pontosan a 14. percben jött a második gól: Lucas passza után James volt a befejező egy gyors akció végén, ami akkor úgy tűnt, hogy akár egy gála-előadást is megalapozhat.

A vezetés azonban elkényelmesítette a fehér mezeseket, akik át is adták a kezdeményezést ellenfelüknek. A góljaikat amúgy is mind úgy szerezték, hogy jókor, jó helyen szereztek labdát és azután könyörtelenül kihasználták a lehetőségeiket. Idővel azonban a madridi támadógépezet már mégsem volt olyan félelmetes, jöttek ugyanis az elpuskázott helyzetek is. Morata ugyan szerzett egy szabályos, ámde meg nem adott gólt, ettől függetlenül viszont akkor nem érződött, hogy veszélyben lenne a győzelem. Ám később Morata kihagyott egy hatalmas ziccert is, úgy 20 perc után pedig a meccs képe is jelentős fordulatot vett. A Deportivo La Coruna birtokolta akkor többet a labdát, ők diktáltak. Sokáig nem tudtak közel kerülni Casilla kapujához, de a bajok mindig valahol ilyenkor kezdődnek a Real számára – most is így történt.

Kép: AS

Kép: AS

A 35. percben elég volt egy jól kivitelezett akció, egyetlen gyors kontra, aminek a végén Kakuta parádés meglátása és önzetlensége révén a román Andone volt eredményes, reményt adva a sok ezer kilátogató hazai szurkolónak. És ekkor egy jó 10 percig tényleg elég kényelmetlen helyzetbe került a Real, nem ízlett nekik az a rámenős, bevállalós játék, amit a Depor csinált. Az első félidő végén 2-1-nél tényleg benne volt a levegőben, hogy bármelyik percben kiegyenlíthet a hazai csapat, melynek amúgy voltak lehetőségei is, ám végül nem sikerült újból megzörgetniük Zidane-ék kapuját. Ellenben váratlanul, szinte a semmiből érkezett ismét egy gól, csakhogy a másik kapunál: Lucas Vazquez büntette meg a Deportivót egy apró fegyelmezetlenség miatt, ez pedig lélektanilag nagyon sok mindent eldöntött.

A második félidőben már sokkal taktikusabbra vette a figurát a Real Madrid. Tudatosan lassították a játékot, próbálták kisajátítani a labdát és minél inkább elvenni ellenfelük kedvét a ficánkolástól. A kék-fehérek persze küzdöttek ahogy csak tudtak, viszont ezen a ponton már gyakorlatilag nem a saját kezükben volt a sorsuk. A madridiak hibája (hibái) kellettek volna, hogy legyen esély a két gólos hátrány ledolgozására, de ez most nem volt opció. A Real türelmesen játszotta azt, amit kellett, idővel pedig kezdtek jönni a védelmi hibák, amiket ki lehetett volna használni akár. Persze túl egyszerű lett volna, ha már az elsők is bemennek, inkább elszórakozták a ziccereiket és csak később lőtték be a negyedik góljukat: ekkor James duplázott Morata önzetlen passza után.

A hajrára így már nem sok izgalom maradt, csak a számszerű végeredmény volt kérdéses. Isco azért tett arról, hogy ne maradjunk ötödik gól nélkül: a spanyol szervező addig az előkészítésekben jeleskedett, a 78. percben aztán maga is vállalt egyet, csak hogy ő is kivegye részét a mészárlásból. Ezután le is hozta őt Zidane Asensióval együtt, így az utolsó percekre többek között Marianónak is jutott lehetőség, majd később Tejero is beállt. Ekkor azonban a mókának még korántsem volt vége: Joselu fejesével előbb a Deportivo duplázta meg góljainak számát, majd Casemiro zárta le a gólok sorát és alakította ki a 6-2-es végeredményt. A bajnokság élén így továbbra is pontegyenlőség van, ám a Real egy meccsel kevesebbet játszott, mint a Barcelona. A Deportivo a 16 helyen áll.

https://www.youtube.com/watch?v=MCmT1BGoyY8

Deportivo La Coruna – Real Madrid 2-6
G.: Morata (1.), James Rodrigues (14., 66.), Andone (35.), Lucas Vazquez (44.), Isco (78.), Joselu (84.), Casemiro (87.)

Deportivo La Coruna: Lux (Tyton) – Luisinho, Sidnei, Arribas, Juanfran – Guilherme, Bergantinos – Kakuta (Navarro), Colak, Gil (Joselu) – Andone. Edző: Pepe Mel.

Real Madrid: Casilla – Marcelo, Nacho, Varane (Tejero), Danilo – Isco (Casemiro), Kovacic, James Rodrigues – Asensio (Mariano Diaz), Morata, Lucas Vazquez. Edző: Zidane.

Baranyai Balázs