Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Messi megnevezte az egyetlen játékost, akitől elkérte a mezét..

Lionel Messi, a spanyol élvonalbeli Barcelona világklasszis futballistáját nagyon sokan a földkerekség legjobb játékosának tartják, és az argentin zseni több ízben tett is azért, hogy ez így legyen. A katalánok tízesének tudása szinte páratlan, ám mégis van egy labdarúgó, akit egy alkalommal ő maga kért mezcserére…

hi-res-d0bac6d44a63968d91f54ecd1d08f11a_crop_northMessi és Zidane párharca a pályán (fotó: Bleacher Sport)

Lionel Messi a spanyol Invictosnak nyilatkozott, és elmondta, hányadán áll a mérkőzés utáni mezcserékkel.

“Nem szokásom mezcserét kérni a rivális játékosoktól. Ha van egy argentin a másik csapatban, vele cserélek, illetve akkor, ha valaki odajön hozzám emiatt. De én magamtól nem teszek így..”

Messi megemlítette az egyetlen esetet, amikor olyan játékostól kérte el önszántából a mezét, aki nem honfitársa volt. Kiderült, hogy több mint egy évtizedet kell visszamennünk az időben:

“Egyszer kértem el egyik ellenfelem mezét… Zidane volt az, 2005-ben.”

A megnevezett francia világbajnok jelen pillanatban a Barcelona ősi riválisánál, a Real Madridnál tölti be a vezetőedzői posztot, tehát mondhatni, hogy ízig-vérig Messi riválisa is egyben. Ennek ellenére vannak a történelemben akkora klasszisok, akiket hovatartozástól függetlenül elismernek az ellenfél szurkolói, játékosai egyaránt.

Szerző: Draskovics Tamás