Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Kik lesznek a kiesők? – esélylatolgatás

A hajrához ért az angol élvonalbeli bajnokság a Premier League mezőnye is, négy fordulóval a vége előtt ideje pillantást vetni a tabella hátsó felére hiszen már több csapat is szinte reménytelen helyzetbe került. Lássuk, hogy mi várható az utolsó fordulókban, a kiesés ellen menekülő csapatok menetrendjével.

plesely

20. Sunderland (33 mérkőzés: 5 győzelem, 6 döntetlen, 22 vereség. 21 pont)

A kiesőzóna legreménytelenebb helyzetében a ”fekete macskák” találhatóak meg. David Moyes együttese 9 mérkőzése nem tudott nyerni a Premier League-ben, legutóbb február 4-én a Crystal Palace otthonában győzött a Sunderland 4-0-ra. Ami a csapat idei formáját illeti a támadószekcióban akadnak gondok, ugyanis a csapat 26 góljából Defoe önmaga 14-et szerzett ami mindent elárul a csapat idei szezonjáról. Pedig a Sunderland védelme nem a leggyengébb a ligában, négy csapat is több gólt kapott az idei kiírásban, mint a  ”fekete macskák”. A hátralévő fordulókban pedig a közvetlen riválisokkal mérkőznek Moyes tanítványai, ami egy pici reménysugár lehet a Sunderland számára, de nagy bravúr volna ha jövőre is a PL-ben látnánk őket.

34. forduló: Bournemouth (o)
35. forduló: Hull City (i)
36. forduló: Swansea (o)
37. forduló: Arsenal (i)
38. forduló: Chelsea (i)

19. Middlesbrough (34 mérkőzés: 5 győzelem, 12 döntetlen, 17 vereség. 27 pont)

A másik esélyes az egyik kieső helyre a szezon közben edzőt váltó Middlesbrough együttese. Karanka helyét az újonc padján Agnew vette át és a legutóbbi fordulóban a Sunderland ellen egy 16 mérkőzéses nyeretlenségi szériának vetett végett a Middlesbrough. A Boro december 17-e után nyert újra bajnoki mérkőzést a PL-ben. Ami a csapat formáját illeti a kiesés ellen küzdő csapatok közül az egyik legjobb védelemmel rendelkeznek, mindössze 43 gólt kaptak ami nem rossz, csak a góllövéssel akadnak problémák. A csapat legeredményesebb játékosa idén a 8 gólos Negredo. A csapat sorsolását illetően érdemes megjegyezni borzasztó kemény mérkőzések várnak a Middlesborugh együttesére, amelyiken a pontszerzés is bravúr lesz, ugyanis mérkőznek a Manchester City, Chelsea, Liverpool együttesével is.

35. forduló: Manchester City (o)
36. forduló: Chelsea (i)
37. forduló: Southampton (o)
38. forduló: Liverpool (i)

18. Swansea (34 mérkőzés: 9 győzelem, 4 döntetlen, 21 vereség. 31 pont)

A tabella harmadik kieső helyén a Swansea együttese található, két ponttal a bentmaradást jelentő 17. helytől. A Swansea sokáig a sereghajtó pozicíóba állt azonban bravúros győzelmeket aratva, mint például győzelem az Anfielden, vagy győzelem a címvédő ellen elmozdultak a tabella utolsó helyéről. A csapatra nem éppen könnyű mérkőzések várnak az utolsó fordulókban, mérkőznek az MU valamint az Everton ellen is azonban a Sunderland és WBA ellen komoly pontszerzési esélyei vannak Clement csapatának. A Swansea az egyik legrosszabb védelemmel rendelkezik a PL idei kiírásában, összesen 68 gólt kaptak ami legtöbb a ligában. A csapat legeredményesebb játékosai az idei szezonban a 12 gólos Llorente, a 8 gólos Sigurdsson és a 6 gólos Fer.

35. forduló: Manchester United (i)
36. forduló: Everton (o)
37. forduló: Sunderland (i)
38. forduló: West Bromwich (o)

17. Hull City (34 mérkőzés: 9 győzelem, 6 döntetlen, 19 vereség. 33 pont)

Bentmaradést érő helyen találjuk a Hull City együttesét, pedig a szezon elején még reménytelen helyzetben voltak mikor ötöt kaptak a Liverpooltól az Anfielden valamint 6:1-re kaptak ki a Bournemouth otthonában. Az edzőváltás meghozta a sikert és a télen új játékosok is érkeztek a tigrisekhez. A portugál Marco da Silva irányítása alatt a Hull megkezdte a felzárkózást és elkerült a kiesőzónából a gárda, majd csatlakozott a csapathoz az olasz Ranocchia valamint a szerb Markovic  és a szenegáli Niasse is. A tigrisek a második legtöbb kapott góllal rendelkeznek a bajnokságban szám szerint 67-el, a csapat két legeredményesebb játékosa a támadószekcióban keresendő a 4 gólos Hernandez és Niasse. A Hull sorsolása nem vészes otthon fogadják a Spurs valamint a Sunderland együttesét és utaznak a Southampton és Crystal Palace otthonában. Silva együttese ha jól gazdálkodik ezeken a mérkőzéseken meg is tarthatja a bentmaradást jelentő pozícióját.

35. forduló: Southampton (i)
36. forduló: Sunderland (o)
37. forduló: Crystal Palace (i)
38. forduló: Tottenham (o)

16. Burnley (34 mérkőzés: 10 győzelem, 6 döntetlen, 18 vereség. 36 pont)

A szezon előtt sokan a Burnley kiesését is előre vetítették, azonban Sean Dyhce együttese remekül helytállt az idei szezonban és 5 ponttal előzik meg a Swansea együttesét. Igaz a Burnley legutóbbi 10 mérkőzéséből öt vereséget könyvelhetett el, mindössze a Stoke Cityt tudták hazai pályán 1-0-ra verni. A szezon során bravúros pontokat szereztek a Liverpool és a Chelsea ellen is. A csapat legeredményesebb játékosa a 8 gólos Andre Gray és a 6 gólos Sam Vokes. Dyche együttese az utolsó fordulókban akár még feljebb is zárkózhat hiszen otthon fogadják a West Bromwich és West Ham együttesét valmint a Crystal Palace és Bournemouth otthonában is pályára lépnek az utolsó négy körben.

35. forduló: Crystal Palace (i)
36. forduló: West Bromwich (o)
37. forduló: Bournemouth (i)
38. forduló: West Ham (o)

15. Leicester City (33 mérkőzés: 10 győzelem, 7 döntetlen, 16 vereség. 37 pont)

A legnagyobb durrantás kétségkívül a címvédő Leicester kiesése lenne amire matematikailag van még esély, de gyakorlatilag nem nagyon tartjuk elképzelhetőnek, hogy a rókák búcsúznak az élvonaltól. Claudio Ranieri menesztése után valóssággal szárnyalni kezdtek a rókák és sorra vadászták le az ellenfeleket és a Bajnokok Ligájában egészen a negyeddöntőig meneteltek, amivel a kárpótolták a szurkolóikat a gyenge bajnoki szereplés miatt Vardyék. Mikor Craig Shakespeare átvette Ranieritől a csapatot rögtön nyerő szériába találta magát a Leicester zsinróban öt győzelmet arattak az angol szakemberrel. A csapat legeredményesebb játékosa idén is Vardy aki 11 gólig jutott idén, a másik legeredményesebb az algériai Slimani 7 góllal valamint a szintén algériai Mahrez öt találattal.

34. forduló: West Bromwich (i)
35. forduló: Watford (o)
36. forduló: Manchester City (i)
37. forduló: Tottenham (o)
38. forduló: Bournemouth (o)

premierleagkiesozona

Kép: Bács András

O.G.