Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Videó: Kádár Tamás parádés gólt ollózott, összejött az ukrán álomdöntő

Kialakult a 2016/17-es kiírás fináléja, avagy álomdöntőt rendeznek az Ukrán Kupában. A Dinamo Kijev könnyedén vívta ki a finálé jogát, 4:0-val búcsúztatta a Mykolaiv csapatát. A mérkőzésen pedig gólt ollózott Kádár Tamás. A télen klubot váltó válogatott védő hamar kulcsemberré vált, első találata pedig pályafutása egyik legemlékezetesebb mozzanatává nőtte ki magát. A másik ágon a Shakhtar Donetsk 1:0-val ment tovább az ukrán élvonalban a kiesés ellen küzdő, nemrégiben még a nemzetközi porondon is számottevőnek számító Dnipro ellenében. 

Ukrán

A Szovjetuniótól való függetlenedését követőn 1992-ben írták ki először a az Ukrán Kupát, azóta pedig 25 alkalommal hirdettek végső győztest. Összességében öt csapat vitrinjében található meg a serleg, ám a két sztárcsapat, a Shakhtar Donetsk, illetve a Dinamo Kijev ebből 21 tudhat magáénak. Rajtuk kívül a Vorskla Poltava, Tavriya Simferopol, Chornomorets Odesa trió tudott még nyerni, utóbbi kétszer is, de még 1992-ben és 1994-ben. A legutóbbi kiírást a Shakhtar Donetsk nyerte.

A finálét május 17-én rendezik a 40.000 férőhelyes Metalist Stadionban, mely alapesetben a Metalist Kharkiv otthona, ám az ukrajnai háborús helyzet következtében jelenleg a “száműzött” Shakhtar Donetsk hazai pályája is.

Íme Kádár Tamás ollózása