Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: A legtöbb piros lapot begyűjtő játékos

Sergio Ramos igazán megosztó személyiség, teljesítménye viszont mindenképpen kitűnik a legtöbb védő közül, legyen szó akár gólokról, akár szabálytalanságokról. A spanyol bajnokság örökös piros lap listáját így nem túl nagy meglepetésre is a Real Madrid kapitánya vezeti. De kik vannak mögötte? 

1. Sergio Ramos: 22 piros lap

Képtalálat a következőre: „sergio ramos red card”

Ramos nem is olyan régen, egy hete kapta meg a La Ligában a 22. piros lapját a Lionel Messi elleni páros lábas becsúszásért. Egy biztos, nem ez volt az utolsó….

2. Pablo Alfaro: 18 piros lap

Top 10: LaLiga's bad boys

A Sevilla legendája 18 piros lapot gyűjtött be a 15 szezonja során. “Doktor” Alfaro jelenleg a Mirandes csapatát irányítja edzőként.

3. Xavi Aguado: 18 piros lap

Képtalálat a következőre: „Xavi Aguado red card”

Aguardo szintén 18 piros lappal “büszkélkedhet”. 12 szezont húzott le a Zaragozánál, ahol csapatának még mindig egyik ikonja.

4. Juanito Rodríguez: 17 piros lap

Képtalálat a következőre: „Juanito Rodríguez atletico”

Juanito a Las Palmas, a Zaragoza, az Atletico, a Sevilla és a Merida egykori futballistája híres volt kemény belépőiről, amit előszeretettel alkalmazott. Pályafutása során 17 piros lapot gyűjtött össze.

5. Patxi Salinas: 15 piros lap

Top 10: LaLiga's bad boys

Egy újabb védő a listán. A Celta Vigo és az Athletic Bilbao játékosa 15 alkalommal hagyta el a pályát a meccs lefújása előtt.

6. Albert Lopo: 14 piros lap

Top 10: LaLiga's bad boys

Albert Lopo is tovább öregbíti a középhátvédek hírnevét. A még mindig aktív, de már csak volt Deportivo játékos karrierje során 14 piros lapot hozott össze.

7. Fernando Hierro: 13 piros lap

Top 10: LaLiga's bad boys

Egy újabb Real Madrid védő a listán. Fernando Hierro 14 piros lapot kapott a játékvezetőtől. Sergio Ramos a kiállítások számában már jócskán lekörözte, de a gólok számában még van egy kis lemaradása. Ramos eddig 71 gólt szerzett Hierro pedig 87-et védőként.

8. Santi Denia: 14 piros lap

Képtalálat a következőre: „Santi Denia atletico”

Az Atletico Madrid egykori játékosa, Santi Dina Hierróhoz hasonlóan 14 alkalommal mehetett hamarabb zuhanyozni.

9. Carlos Marchena: 13 piros lap

Top 10: LaLiga's bad boys

A Villarreal és a Valencia egykori játékosa 13 alkalommal hagyta csapatait, hogy csak 10 emberrel fejezzék be a mérkőzést.

10. Maurico Pochettino: 13 piros lap

Képtalálat a következőre: „Mauricio Pochettino espanyol”

Mielőtt a Tottenham menedzsere lett az Espanyolnál töltött el 18 évet. Ez alatt az időszak alatt pedig 13 piros lappal honorálták durva belépőit.