Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Távozhat a légiós

Hidi Patrik nyáron várhatóan külföldre igazol a Budapest Honvédtól, míg Zsótér Donát újpesti kölcsönszerződése is lejár, ő minden bizonnyal a lila-fehéreknél folytatja. Mellettük Paksról szerepel kölcsönben a listavezetőnél Balázs Zsolt és Laczkó Zsolt, s mivel nem töltöttek be meghatározó szerepet valószínű vissza is küldik őket a kispestiek. Ugyancsak távozhat Dusan Vasziljevics, aki az idei bajnokságban egyszer sem kezdett a piros – feketéknél.

03 vasziljevicsMikor Vasziljevics Kispestre igazolt még minden szép volt (honvedfc.hu)

Vaziljevics két évvel ezelőtt érkezett a Budapest Honvédhoz, de az előző idénnyel szemben (mikor is 22 bajnokin 2 gólt lőtt) idén kevés szerepet kapott. Marco Rossi tízszer (tavasszal összesen egyszer) vetette be a jövő héten 35.születésnapját ünneplő középpályást. Vasziljevics aki Magyarországon a Békéscsaba, a Kaposvár, a Videoton és az Újpest színeiben is játszott az élvonalban, sok társával ellentétben még nem magyar állampolgár, így rá vonatkozik a külföldiek “tilalma”. Ez is szerepet játszhat mellőzésében, illetve az is, hogy posztján Zsótér, Hidi és Gazdag (utóbbi ráadásul “pénztermelő” ifjú) nagyszerű teljesítményt nyújt.

S merre vezethet a szerb útja? Mielőtt a Honvédba igazolt, akkor is majdnem az osztrák harmadik vonalba szerződött, így elképzelhető, hogy most már 35 évesen meghozza azt a döntést, hogy levezet. Az NB I-be nehéz lesz szerződnie, hiszen 35 éves és külföldi állampolgár (ezért az NB II-be nem is tud igazolni). De ezért is szép a futball, bármi megtörténhet.

Endrődi Dávid