Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: A 95.percben nyerte meg a meccset Honvéd

 A bajnoki címre törő Honvéd otthonában már öt fordulóval a vége előtt kieshetett volna a Gyirmót. S természetesen az újoncnál ezt szerették volna elkerülni, úgyhogy már a meccs elején támadólag léptek fel..

nsonso.hu

A 16.percben Novák Csanád kapott kiváló labdát az az ötösnél, de fölé fejelt. Az első húsz percben meglepetésre a Gyirmót irányított, igaz helyzetek sokaságát azért nem dolgozta ki. A 34.percben Zsótér indította a minden bizonnyal távozó Vasziljevicset, de a korábban a Honvéd keretéhez tartozó ukrajnai Nagy Sándor jól jött ki a kapujából. A 40.percben gólt ünnepeltek a kispestiek, csak Eppel találatát nem adta meg a bíró. Egy perccel később Bori szabálytalankodott a büntető területen belül, s a játékvezető tizenegyest fújt. A büntetőt belőtte Eppel, de a bíró visszafújta, így meg kellett ismételnie. A másodikat pedig védte Nagy Sándor. Így maradt a 0-0. A szünetre már nem is változott az állás.

A 49.percben egy Honvéd lehetőséget Nagy Sándor védett. A második játékrész elején az embernek olyan érzése volt, mintha a Gyirmótnak jó lenne az x. Nagy az 57.percben időhúzásért kapott sárgalapot, mígnem a 60.percben az előretolt támadót Novák Csanádot a jobbhátvéd Achim Sebastian – Zoltán váltotta. A 67.percben Zsótér-Holender passzok után utóbbi lőtt, a kaput ugyan elkerülte a labda, de végre kapura lövést láthattunk. Sokat elmond a meccsről, hogy ezt is beírtuk összefoglalónkba. A meccs végén hat percet hosszabbított a bíró, s a 95.percben megszerezte a vezetést a Honvéd. Egy beadást Eppel fejjel Lanzafame elé továbbított ő pedig a kapuba lőtte a győztes gólt, mellyel így ideiglenesen újra meglógott a Videotontól. Igaz a Vidi még este fogadja a Debrecent, s akkor pontszámban ismét utolérheti ellenlábasát.

Budapest Honvéd – Gyirmót 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Lanzafame (95.p) ill. –
Sárgalapok: Bobál (32.p), Gazdag (83.p), Lanzafame (96.p) ill. Randeljic (26.p), Bori (41.p), Nagy S. (57.p), Simon Á. (57.p), Simon A. (79.p)

Honvéd: Gróf – Ikenne-King, Bobál D. (Balázs 75.p), Kamber, Baráth – Koszta (Gazdag 62.p), Vasziljevics (Holender 62.p), Nagy G., Zsótér – Lanzafame, Eppel vezetőedző: Marco Rossi
Gyirmót: Nagy S. – Bori, Bojovic, Radeljic, Madarász (Csiki 74.p) – Kiss M., Simon Á. – Vass, Szegi, Simon A. (Máté 87.p) – Novák (Achim 60.p) vezetőedző: Urbányi István

Endrődi Dávid