Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: A Vidi ismét beérte a Honvédot

Az előző szezon második és harmadik helyezettje csapott össze ma este Felcsúton. Írhatjuk azt, hogy rangadó, igaz mostanra a Debrecen annak is örül, ha bent marad, hiszen a meccs előtt az MTK és a Diósgyőr sikerének köszönhetően 11.helyre csúszott vissza, így legalább az egy pontra szükségük volt, hogy ismét visszaelőzzék keleti vetélytársukat.

629vidi nsonso.hu

Ősszel ebben a leosztásban Felcsúton a Loki beleszaladt egy óriási pofonba, miután a Vidi 5-1-el küldtek őket vissza a Cívis városba. Az a bajnoki után kezdődött el egy újabb tisztogatás a DVSC-nél, többek között a ma a fehérváriaknál játszó Varga József is követte korábbi csapattársát Bódi Ádámot új állomáshelyére. Amíg a kopasz védekező középpályás meghatározó szerepet tölt be a Videotonnál, Bódi elvétve csereként kap játéklehetőséget. Érdekes, hogy a posztján játszó, s ma szerepet nem kapó Asmir Suljic hiányában is inkább Loic Negot tolta fel Henning Berg a középpályára, s Fiola Attilát jelölte jobbhátvédnek.

A meccs elején látszott, hogy mind a két csapat nyerni akart, hiszen öt perc alatt öt helyzet is kialakult. A harmadik percben Juhász jobb oldali beadását Osváth a gólvonalról mentette, Pátkai kapura tette de Danilovics védte, sőt Scsepovics lehetőségét is. Majd Tőzsér lövését védte Kovácsik. Végül Brkovics fejelte fölé Holman szögletét. A 8.percben megszerezték a vezetést a hazaiak. Scsepovics a baloldalról középre adta, melyet Mészáros Norbert a saját kapujába juttatott. Öngól… 12.percben Tőzsér lőtt 21 méterről Kovácsik azonban védett. 32.percben Scsepovics ugratta ki Negot, aki elől Danilovics mentett, de Pátkai elé került a labda ő pedig 22 méterről alig, hogy az üres kapu mellé emelt. A 34.percben egyenlített a Loki. Handzic passzát Könyves 22 méterről a kapuba bombázta. Szép-nagy gól volt! Így a szünetben 1-1 volt az állás.

Az 53.percben Stopira balról érkező lapos beadását nem találta el a kapu elé bevetődő Lazovics. Az 56.percben Mészáros majdnem duplázott! Igaz ennek nem örült volna. Scepovics jobbal kapura lőtt kissé jobbról, 13-ról, a becsúszó Mészárosról a bal alsó mellé pattan a labda. (egy öngól nem volt elég?) Az 58.percben meglőtte a másodikat a Vidi. Lazovics indította Negot a jobbszélen, ő pedig a középen üresen érkező Scsepovicsnak továbbította, a szerb pedig könnyedén a kapuba lőtt. (2-1) A 63.percben Holman kapott labdát s úgy 22 méterről pár tolás után kapura lőtt, Kovácsik a levegőben úszva védett. A 68.percben Ferenczi lőtt 13 méterről kapásból ballal a jobb alsó sarok irányába, de Kovácsik leért. A 75.percben Nego kapott nagyszerű labdát a debreceni tizenhatoson belül, a francia levette a labdát majd 10 méterről lőtt, de Danilovics védett. A 81.percben megjött az újabb Vidi-gól, mely végig ott lógott a levegőben. Pátkai adott kiváló passzt Handzicnak ő átvette majd ballal a kifutó Danilovics mellett ellőtte 3-1-re alakítva az állást. Majd  a középkezdésből szépített a DVSC. Mengolo ment el a baloldalon középre gurított s Handzic sarokkal Kovácsik kapujába talált. Egy betűben különbözik a két bosnyák vezetékneve, s mindketten gólt is lőttek. (igaz a Vidi focista középpályás, míg a debreceni csatár) A 85.percben Pátkai lövését Danilovics előre vetődve védte. Majd Mengolo beadását Holman fejelte, s Kovácsik hasonlóan hárított. A 94.percben Lazovics szabadrúgását Filip csúsztatta saját kapuja felé, de szerencséjére az alapvonalnál ment ki a labda. A 96.percben Handzic kapott nagyszerű labdát a tizenhatoson belül, de rosszul ellőtte a kapu előtt keresztben. A kirúgást a bíró már nem várta meg, lefújta a meccset. Így a Vidi utolérte a Honvédot, a Debrecen pedig kieső helyre csúszott vissza.

Videoton – Debrecen 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Mészáros (öngól 8.p), Scsepovics (58..p), Hadzic (81.p) ill. Könyves (34.p), Handzic (82.p)
Sárgalapok: – ill. Tőzsér (33.p), Brkovic (70.p)

Videoton: Kovácsik – Fiola, Juhász, Vinícius, Stopira – Nego, Pátkai, Varga, Hadzic (Maric 89.p) – Lazovics, Scsepovics (Géresi 78.p) vezetőedző: Henning Berg
Debrecen: Danilovics – Osváth, Mészáros, Brkovic, Ferenczi J. – Filip, Tőzsér – Jovanovic (Feltscher 67.p, Suk 84.p), Holman, Könyves (Mengolo 67.p) – Handzic vezetőedző: Leonel Pontes

Endrődi Dávid