Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Londoni derbi, Liverpoolban vizitáló éllovas – ELŐZETES

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) soron következő fordulója igazán nagy meccseket tartogat számunkra, különösen igaz ez a vasárnapi játéknapra. A bajnoki cím szempontjából sorsdöntő rangadók következnek, Liverpoolban és Londonban. A 35. forduló előzetese következik!

pl20172

Premier League, 35. forduló:

Április 29., szombat:

16:00 Southampton – Hull City
16:00 Stoke City – West Ham
16:00 Sunderland – Bournemouth
16:00 West Brom – Leicester (Spíler TV)
18:30 Crystal Palace – Burnley (Spíler TV)

A szombati nap leginkább egyfajta bemelegítő a vasárnapra. Igazi rangadója nincs a játéknapnak, ugyanakkor a kiesés elleni harc szempontjából érdekes délután következik.
A Hull City idegenben vizitál a Southamptonnál, és noha a legtöbben alighanem a “szenteket” tartják jobb csapatnak, a szezonnak ebben a szakaszában már minden kiesőjelölt igencsak veszélyes. A Stoke City – West Ham összecsapás gyakorlatilag tét nélküli, a középmezőnyben helyet foglaló csapatok közül egyiket se fenyegeti a kiesés, nemzetközi kupaindulásra ugyanakkor már nincs esélyük. A sereghajtó Sunderland az utolsó szalmaszálba kapaszkodna ma délután, ehhez a kiesőzónához egyre közelebb kerülő, őszéhez képest meglehetősen gyenge tavaszt produkáló Bournemouth-t kellene megverniük hazai pályán. Ugyanakkor a Moyes-csapat majdnem három hónapja nem nyert meccset, tehát a kilátások nem túl jók a “fekete macskák” számára.
A bajnok Leicester City mérkőzése, melyet a 8. helyen álló West Brom ellen vívnak, tévés közvetítést kap. A tét a vendégek számára igazán nagy, hiszen hiába áll előkelő helyen a WBA, a 7. Everton befogására vajmi kevés esélye van, ám a Leicester még bajba kerülhet a kiesést illetően, ha rossz eredményeket szállít a bajnokság hajrájában.
A játéknapot lezáró Crystal – Burnley mérkőzésen egy remek formában lévő együttes lát vendégül egy döcögve haladót. A Crystal Palace három nagy csapatot is megvert a közelmúltban: a Chelsea és az Arsenal után a Liverpoolt intézték el legutóbb, idegenben méghozzá. Igencsak meglepő lenne, ha az idegenben még meccset sem nyerő Burnley három ponttal gazdagodna a Selhurst Parkban.

Április 30., vasárnap:

13:00 Manchester United – Swansea City (Spíler TV)
15:05 Everton – Chelsea (Spíler TV)
15:05 Middlesbrough – Manchester City
17:30 Tottenham – Arsenal (Spíler TV)

Igazi “Super Sunday” következik Angliában!
A meccsek sorát a Manchester United és a Swansea összecsapása nyitja meg, amely mindkét fél számára érdekes. A “vörös ördögök” ugyanis BL-indulásért küzdenek, míg a “hattyúk” igyekeznek bent maradni. A legtöbben talán egyértelmű hazai sikerre számítanak, de nem árt megjegyezni, hogy a Mourinho-csapat számtalan sérülttel rendelkezik, Jones, Rojo, Mata, Pogba (az ő játékára van esély) és Ibrahimovic is kihagyja a holnapi összecsapást, míg Fellaini eltiltás miatt nem léphet pályára. Így pedig bizakodóbb lehet a Swansea…

A nap egyik rangadója az Everton és a Chelsea összecsapása. A bajnokságot vezető londoniak ősszel csúnya, 5-0-s verésben részesítették Koemanékat, hazai környezetben viszont egészen más csapat benyomását kelti az Everton. December óta minden hazai meccsét megnyerte a Premier League-ben Liverpool kék-fehér alakulata, így a hiánytalan kerettel készülő Chelsea előtt komoly akadály tornyosul.

nintchdbpict000280255254A Chelsea ősszel lemosta az Evertont (fotó: EPA)

A Middlesbrough és a Manchester City mérkőzése is abba a kategóriába sorolható, ahol mindegyik félnek életbevágóan fontos a három pont. A City ugyanis BL-indulásért, míg a hazai Boro a kiesés ellen küzd. A 19. helyen szerénykedő piros-fehérek elmúlt tizennyolc bajnoki meccsükből mindössze kettőt(!) nyertek meg, legutóbb pont győztek, az utolsó helyezett Sunderland-et verték meg 1-0-ra. A Guardiola-legénység otthonában ugyanakkor pontot szerzett az akkor még Aitor Karanka vezetése alatt álló csapat, tehát van miből önbizalmat meríteniük a mai mérkőzés előtt.

A játéknap talán legjobban várt összecsapását a White Hart Lane-en rendezik, ahol a Tottenham és az Arsenal észak-londoni derbit vív egymással. A Chelsea-t üldöző Spurs hazai környezetben idén még senkitől nem kapott ki, és a mai mérkőzés esélyesének talán inkább ők tekinthetőek. Céljaik elérése érdekében egyik csapatnak sem szabadna már botlani, ezért is érdekes lehet kettejük egymásnak feszülése. A Koscielny/Mustafi belső védő kettős hiánya mindenesetre a Tottenham malmára hajthatja a vizet, ugyanis mindez nem könnyíti meg a Harry Kane-nel szembeni védekezést Wengerék számára. A két csapat előző összecsapása 1-1-es döntetlennel zárult az Emiratesben.

Tottenham's Harry Kane celebrates scoring their first goal from the penalty spotHarry Kane ismét veszélyt jelenthet az Arsenalra (fotó: Reuters)

Május 1., hétfő:

21:00 Watford – Liverpool (Spíler TV)

A forduló zárómeccsére hétfő este kerül sor, ahol a jelenleg 3. helyen tanyázó Liverpool látogat a Watford otthonául szolgáló Vicarage Roadra. A két csapat előző összecsapása 6-1-es liverpooli győzelmet hozott, a demoralizáló vereségért pedig minden bizonnyal visszavágnának a “lódarazsak”. A vörösöknek azonban életbevágó lenne a siker, hiszen legutóbb hazai környezetben kaptak ki a Crystal Palace-tól, és azzal a zakóval aligha kalkuláltak Kloppék. A vereséggel az is eldőlt, hogy a Bajnokok Ligája-indulás sorsa kicsúszott a ‘Pool kezéből, hiszen innentől kezdve, ha mindkét manchesteri csapat megnyerné a hátralévő meccseit, lemaradna a 4. helyről is a Mersey-parti csapat. Még egy botlás biztosan nem fér bele.

A bajnokság jelenlegi állása:

Névtelen

A góllövőlista élmezőnye:

Névtelen2

(tabellák forrása: eredmenyek.com)