Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ez lehet Mátyus új klubja

Az őszi gyengébb szereplést megunva menesztették a nyíregyházi vezetők Mátyus Jánost, s az egykori kőkemény balhátvédnek azóta sincs csapata. Egyes információk szerint a helyzet változhat, ugyanis, ha Lucsánszki Tamás tényleg Nyíregyházára szerződne Soroksárról, akkor ő lehetne az utódja a “Sori” kispadján.

matyus

Mátyus korábban a REAC és a Lombard Pápa trénere volt, mígnem 2014 őszén Nyíregyházára nem csábították volna. A Sparival benn maradt az NB I-ben, de az ismert licenc-probléma miatt kizárták a csapatot. A tréner ennek ellenére maradt, s egyből feljebb is juttatta csapatát az NB II-ben. Tavaly nyáron komoly játékosmúlttal rendelkező focistákat csábítottak Szabolcsba a vezetők, de az őszi gyengébb szereplés után, kezdett elszállni a feljutás lehetősége. A tulajdonosok a vergődést megunva leváltották, s helyére Véber Györgyöt nevezték ki. A korábbi újpesti focistát pedig másfél hete Dajka László váltotta. Az egykori kispesti játékossal eddig jól szerepel a Spari, hisz két meccs, két győzelem a mérlege, ennek ellenére nem valószínű, hogy marad. Már korábban is pletykáltak róla, hogy a Soroksárról érkező klubigazgató Szűcs Mihály szeretné a vele a Sorinál sikeresen dolgozó Lucsánszki Tamást a csapathoz csábítani. (utoljára Lucsánszki volt a Nyíregyháza edzője, mikor feljutottak az NB I-be)

Korábban az NB II-es sikercsapatról már elterjedt, hogy a tréner távozhat (igaz cáfolták, s közölték, hogy 2018-ig van szerződése, így bármilyen pletyka tárgytalan) s akkor mindenki Lipcsei Pétert látta már a helyén. Az információt az is erősítette, hogy a Fradi II.csapata megszűnik, melyet eddig a klublegenda irányított. Az ott jobb teljesítményt nyújtó ifjúkat pedig Soroksárra vezénylik. Mármint azokat akik nem férnek be Thomas Doll együttesébe. Most pedig az egyik szurkolói oldal (cközép) megszellőztette, hogy információik szerint Mátyussal felvette a kapcsolatot korábbi Fradista és válogatott társa Dragóner Attila, aki jelenleg a Soroksár klubigazgatója. Mivel jó kapcsolatot is ápolnak, így akár kiváló munkakapcsolatuk is lehetne a jövőben. De mindegy, még egyelőre csak spekuláció.

Endrődi Dávid