Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: Saját nevelések csoportosan hagyhatják el a klubot

Egy ígéretes generáció inthet búcsút a Bernabeunak a nyáron, legalábbis a spanyol sajtóban erről szól a fáma. Mutatjuk hogy kik mehetnek és hová!

cristian-cedres

Csalódást keltő szezon érhet véget hamarosan a Real Madrid Castilla számára. A királyi tartalékok a spanyol harmadosztályban vitézkednek és jelenleg a 10. helyen állnak, vagyis nincs benne a pakliban, hogy feljussanak a második ligába. A nem túl izmos eredmények mellé pedig ráadásul még sokan ki is öregednek majd a csapatból, így jelentős elvándorlás várható. A spanyol Marca összeszedte, hogy kik hagyhatják el a csapatot.

A jelenlegi Castillából szinte csak Enzo Zidane az egyetlen, aki huzamosabb ideig az első keret közelében tudott maradni – igaz, sok lehetőséghez ő sem jutott CR-ék mellett. A 22 éves játékmester maradására mondjuk még így is nagy az esély, ellentétben néhány kollégájával, akik nem rég még a Real Madrid fényes jövőjének zálogai voltak, mára viszont kegyvesztetté váltak.

Ilyen például Aleix Febas is. A katalán középpályás U18-ig alaptagja volt a spanyol korosztályos válogatottaknak; most, 21 évesen viszont elengedik, mert nem fér be. Érdeklődő van iránta bőven, elég csak a Betis, az Espanyol, vagy az Alaves nevét felhozni. Az viszont kérdéses, hogy mennyiért kelhet el, hiszen pár hónapja hosszabbította meg a szerződését a fővárosiakkal.

A Betis szeretné megszerezni Hermosót is. A középhátvéd 31 meccset már lehúzott kölcsönben a Valladolid színeiben a másodosztályban, a Real Castillát pedig csapatkapitányként hagyja ott. Már nincs mit bizonyítania, a zöld-fehéreknél nézhet új kihívások után. Kicsit más okokból készül viszont eligazolni Abner. A baloldali védőt három éve szerződtette a Real, de súlyos sérülései miatt nehezen ment a sora. Zidane meggyőzte őt, hogy ne hagyjon fel a labdarúgással és tavaly sikerült is lehoznia 19 meccset egészségesen. A Realnál ez még így is kevés, viszont a Celta Vigo lecsaphat rá.

Hakimit jól ismeri Zidane, a marokkói nem is megy el végleg. / Kép: AS English

Hakimit jól ismeri Zidane, a marokkói nem is megy el végleg. / Kép: AS English

Febas után újabb nagy név, Cedres is elmegy. A Real ifi BL-es meneteléseiből jól ismert szélső Jese Rodruguezhez hasonlóan visszatérhet korábbi egyesületéshez, a Las Palmashoz, ahonnan eleve szerződtették. Vele kapcsolatban viszont meg kell jegyezni, hogy a tervek szerint csak kölcsönbe kerül majd a kanárikhoz a következő szezonra.

Achraf Hakimi is kölcsönbe kerülhet, mert a Castillát már kinőtte, viszont Danilo és Carvajal mellett egyel feljebb sincs sok sansza a játékra. Enzo mellett ő is elég sokat látogatta pedig az első csapat edzéseit, de a folyamatos játék reményében ő is elkerülhet a klubtól. A még csak 18 éves reménység kapcsán az Alaves lett megjegyezve, ott valószínűleg megkapná a lehetőséget a bizonyításra.

Németországba szerződhet az osztrák középhátvéd. Philipp Lienhart Ausztria U21-es csapatában is bizonyított már és úgy volt, hogy később majd akár Varane-ékkal is együtt játszhat majd. Benitez egyszer játszatta is a Cadiz ellen egy kupameccsen, ám a jelek szerint ez volt a madridi csúcs az ifjú védő számára. Konkrét klubról még nem tudni vele kapcsolatban, de a Bundesliga ideális iránynak tűnik számára.

Végül pedig zárjuk a sort egy görög csatárral, Nikolaos Vergosszal, aki hazatérhet az Olympiacoshoz. A 21 éves támadó kölcsönben az Elche együttesénél is szerepelt, de nem volt elég meggyőző. Rá sem számítanak többé a Real Madridnál.