Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekkor kezdi a Fradi az edzéseket

A Fradi csütörtöki sajtóóráján több információ is napvilágra került. Igaz az új igazolásokról semmit nem tudtunk meg, de azt igen, hogy június 11-én kezdik meg az alapozást, illetve azt is, hogy a kölcsönjátékosok visszatérnek klubjaikhoz.

youtube.com/Fradi Média

Máté Csaba volt a Sajtócsütörtök egyik alanya (youtube.com/Fradi Média)

Máté Csaba a zöld-fehérek másodedzője elmondta, hogy már kapcsolatban vannak a kiszemeltekkel, s szeretnék, hogy keret végleges legyen mire elkezdik az edzéseket, ami június 11-én lesz esedékes. A Fradi ugyanis, ha minden igaz, június végén már El-selejtezőkön lesz érdekelt, így nem lesz sok pihenő idejük a focistáknak. A bajnokság ugyanis május 27-én zárul, a Magyar Kupa döntőjét pedig május 31-én rendezik. Június egytől mehetnek el a játékosok nyári szabadságra, mely tíz nap lesz. Bernd Storck szövetségi kapitány az elmúlt héten elmondta, hogy egyeztetett klubedzőkkel, s a nemzetközi kupainduló csapatokból nem fog válogatni, hogy hosszabb időt tudjanak pihenni a labdarúgók. A nemzeti csapat június 5-én az oroszokkal barátságos, június 9-én Andorrával vb-selejtezős meccset játszik. Így, ha minden igaz Fradisták nélkül, hisz aki pályára lépne annak egy szabadnap jutna.

“A jövőt illetően vannak tervek, már tárgyalásban állunk játékosokkal. Nem egyszerű a dolog, korán kezdődik a bajnokság és a nemzetközi selejtezők, ezért az átigazolásokban korán kell dönteni, a játékosok pedig nem szeretnek korán dönteni, mert úgy érzik, hogy van idejük augusztus végéig. Ezt a játékot kell úgy játszani, hogy a június 11-i kezdésre mindenki itt legyen a felkészülés elején, ne az legyen, hogy valaki 2-3 héttel később esik be és nem tudunk rá számítani. Ez a feladat, hogy sikerüljön meggyőzni a kiszemelteket arról, hogy itt akarjanak lenni a Ferencvárosban. Sajnos nem egy poszt van, aki látja a keretünk összetételét, vannak kölcsönjátékosaink, akik nagy valószínűséggel visszatérnek a klubjukhoz, a lejáró szerződésűekkel is megy még az alkudozás. Úgy érzem, hogy a télhez hasonlóan nagyobb mozgás lesz.”

Endrődi Dávid