Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Magabiztos paksi győzelem a Gyirmót ellen

A Paks még a középmezőnybeli helyét szeretné megerősíteni, hiszen az utóbbi négy meccséből hármat elveszített, így a dobogós álmainak búcsút mondhatott. A Gyirmót már elbúcsúzott az NB I-től , ők már csak a sportszerűség miatt akarják becsületesen befejezni a bajnokságot, illetve még úgy, hogy a jövő csapatát építsék. Az elmúlt hetekben a légiósok egy részétől elbúcsúztak, ma is csak kettő nem magyar felmenővel rendelkező focistával kezdtek.

247552_paks_gyirmot rangadogyirmotfc.hu

Az előző héten mutatkozott be az NB I-ben Szalánszki Gergő, s ma már a kezdőcsapatban is találta magát. Igaz történt vele egy s más az elmúlt napokban, hiszen szerződést hosszabbított csapatával. A Gyirmótnál most már arra is figyeltek, hogy ne lépjén túl a külföldi korlátozást s legyen ifjú focistájuk is a kezdőben, s egyből kettőt is bevetett Urbányi István, így egyből a maximális TAO-s pénzt utalhatják nekik az MLSZ-től.

Hatszáz néző előtt rendezték a meccset… Nem sok, főleg, hogy sokszor a megyeiben több szurkolót láthatunk. Az ötödik percben Novák lövését Molnár védte. A 21.percben megszerezte a vezetést a Paks. Bartha indult meg a kapu felé a labdával, majd mivel senki nem támadta 26 méterről lövésre szánta el magát, labdája pedig a bal alsó sarokban kötött ki. A 27.percben már kettő volt a különbség. Hajdú ívelt előre egy labdát Randeljic Szakály elé fejelt, ő pedig Nagy mellett a kapuba pöccintette a lasztit. 33.percben stílszerűen következett a 3. gól. Szöglet után Bertus beívelését a berobbanó Szakály Dénes nagy erővel fejelte a kapuba.A 39.percben ismét szöglet, mely után Bertus csavart középre, Szakály csúsztatott középen, Nagy óriási bravúrral szögletre tolta a jobb alsó elől. A szünetre már több helyzet nem adódott egyik oldal előtt sem, így 3-0-al vonultak be a csapatok a szünetre.

A 64. és 68.percben Haraszti percei következtek, de előbb a kapu mellé lőtt, majd Nagy Sándor védett bravúrosan. A 79.percben Kulcsár lőtt, a kárpátaljai kapus ismét bravúrral védett. 83.percben Bartha lőtt, Nagy ismét mentett. A 90.percben Csiki lőtt Molnár védett. S ezzel véget is ért a meccs. A Paks magabiztosan győzött.

Paks – Gyirmót 3-0 (3-0)
Gólszerzők: Bartha (21.p), Szakály D. (27.p), Szakály D. (33.p) ill. –
Sárgalapok: Báló (88.p) ill. Kiss M. (49.p)

Paks: Molnár – Kulcsár, Lenzsér, Gévay, Báló – Papp (Kecskés 74.p) – Bartha, Bertus, Szakály (Hahn 77.p), Hajdú – Haraszti (Daru 77.p) vezetőedző: Csertői Aurél
Gyirmót: Nagy S. – Achim, Bojovic, Randeljic, Szegi – Bori, Kiss M. – Vass P (Veres 88.p), Madarász (Csiki 61.p), Szalánszki – Novák (Máté 72.p) vezetőedző: Urbányi István

Endrődi Dávid