Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: A bajnok megvan, nézzük a többieket – előzetes

Az elkövetkezendő fordulók legnagyobb kérdése már nem az, hogy ki lesz az idei PL győztes, hanem az, hogy ki ér oda a BL helyekre, valamint ki marad bent. Ez vár ránk hétvégén. 

chelsea

Szombaton folytatódik az őrület. Pályán az élmezőnyből a Manchester City. Pep Guardiola csapata a Leicester Cityt fogadja és ha ott szeretnénk maradni a BL indulást érő negyedik helyen, akkor a győzelem elengedhetetlen. A bajnoki címvédő Leicester stabil középcsapattá vált idén, így inkább már a jövő évi szezonra koncentrálnak. Az Etihadaban a csata esélyese természetesen a manchesteri kékek.

A szintén BL helyért hajtó Arsenal is szombaton lesz “füvön”. Wenger legénysége a Stoke Cityhez látogat. Finoman szólva sem a kedvenc helye ez a londoni csapatnak, ám nekik sincs nagyon hibázásii lehetőségük, ha oda akarnak érni. Három ponttal van előttük épp Guardiola Cityje. A Stokenak nincs már tétje a szezonnak, ugyanis ők biztos bent maradóak és nagyon fel se tudnak mozogni, nagy kérdés, hogy mennyire tudnak felpörögni a találkozóra, melyen az “Ágyúsok” az esélyesek.

2017.05.13. szombat

13:30 Manchester City- Leicester City (Spíler TV)
16:00 Bournemouth- Burnley
16:00 Middlesbrough- Southampton
16:00 Sunderland- Swansea
18:30 Stoke- Arsenal (Spíler TV)

Vasárnap aztán jön a forduló rangadója, ám előtte még lesz két nagy téttel bíró találkozó. A játéknapot egy igazi kiesési rangadóval kezdjük, ahol a Crystal Palace a Hull Cityt fogadja. Mindkét csapatnak égetően szüksége lenne a 3 pontra. A Hull kieső helyen áll jelenleg 1 pontra lemaradva a még bent maradó Swanseatól, még a Palace 4 ponttal előzi meg a “Tigriseket”. Így egy hazai győzelem nagyon nehéz helyzetbe sodorná a Hullt, ám a Palacenak a biztos bent maradást jelentené. Sam Allerdyce csapata az utóbbi időben kicsit megtorpant 3 mérkőzés óta képtelen pontot szerezni, így tehát nehéz jósolni a találkozóra. Egy biztos, küzdelemben és akarásban nem lesz hiány.

A folytatásban a West Ham -amelyik könnyen lehet, hogy megfosztotta a Tottenhamet a bajnoki címtől – a Liverpoolt fogadja. A “Kalapácsosok” már se le se fel nem tudtak mozogni a tabellán, így ők tét nélkül vethetik bele magukat a találkozóba. A Liverpoolnál egészen más a helyzet. A sok sérültnek is köszönhetően, Klopp csapata pokoli szezonzáró elébe néz, ám ennek ellenére is ők vannak a legjobb helyzetben, hogy a dobogó legalsó fokán végezzenek, ám most nagyon nehéz találkozó vár rájuk.

A 37. forduló zárótalálkozóján a friss EL döntős Manchester United látogat a White Hart Lane a Tottenhamhoz. A Spurs mint tegnap kiderült már tét nélkül lép pályára a stadion búcsúztatón.  A másik oldalon Jose Mourinho elmondása szerint már nem számít a bajnoki helyezés, ugyanis ők most már csak kupadöntőre koncentrálnak és ott próbálják kivívni a BL indulást. Így egy tétnélküli találkozónak is tűnhet, aminek valljuk be nagyon kevés az esélye, ködösítés ide vagy oda, ugyanis szinte biztosak vagyunk abban, hogy a Pochettinoék szépen akarnak búcsúzni. Egy igazi 3 esélyes csata lesz, ahol a hazaik a találkozó esélyesei.

2017.05.14. vasárnap

13:00 Crystal Palace- Hull City (Spíler TV)
15:15 West Ham- Liverpool (Spíler TV)
17:30 Tottenham- Manchester United (Spíler TV)