Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Győzelemmel búcsúzott 118 éves otthonától a Spurs a United ellen – videóval

Az angol élvonalbeli bajnokság hétvégi utolsó előtti fordulójának rangadóját vasárnap délután rendezték a White Hart Lane-en ahol a Manchester United volt az ellenfél. A Tottenham egyben utolsó mérkőzését játszotta a legendás stadionban miután a következő szezonban a Wembleyben játssza a hazai mérkőzéseit a Spurs. 

682991790

Tottenham – Manchester United 2-1 (1-0)
Helyszín: White Hart Lane (London) Vezette: Moss
Gólszerzők: Wanyama (7.), Kane (48.) ill. Rooney (71.)
Sárga lap: Wanyama (74.) ill. Bailly (90+1.)
Kiállítva:

Tottenham: Lloris – Davies, Vertonghen, Alderweireld, Trippier (Walker 83.) – Wanyama, Dier – Son (Dembelé 72.), Alli, Eriksen (N’Koudou 90.) – Kane. Vezetőedző: Pochettino

Manchester United: De Gea – Bailly, Jones, Smalling, Blind – Carrick, Tuanzebe (Hererra 61.) – Rooney, Mata (Rashford 79.), Lingard (Mkhitaryan 61.) – Martial Vezetőedző: Mourinho

Remekül kezdte utolsó White Harle Lane-en rendezett hazai mérkőzését a Spurs és már a 6. percben megszerezték a vezetést Pochettino tanítványai. A hatodik minutumban Ben Davies kanyarította középre a labdát amit Victor Wanyama egy remekül helyezett fejessel a kapu bal oldalába bólintott, De Gea tehetetlen volt. A vendégek első komolyabb lehetősége a 12. percben adódott, Rooney lövése nem okozott komolyabb aggodalmat Lloris számára. A 18. percben ismét  a vörös ördögök veszélyeztettek, de Martial lövése is jócskán mellé szállt. Egy perccel később Son ziccerét óriási bravúrral hárította De Gea, a kipattanót pedig Eriksen mellérúgta. A folytatásban a hazaiak percei következtek és De Geának köszönhetően a vendégek nem kerültek nagyobb hátrányba. A 22. percben Kane megelőzte a védőjét és a léc fölé fejelt, majd a 25. percben Eriksen lövését védte bravúrral De Gea. Félóra játékot követően a 31. percben a szezon egyik legjobbja Dele Alli került helyzetbe, De Gea ezúttal is szép védéssel akadályozta meg az újabb hazai találatot. A félidő véghajrájában is bravúrt kellett bemutatnia a United portásának De Geának a hazaiak gólvágójának Harry Kane-nek a lövésénél.

2017-05-14T153404Z_137777644_MT1ACI14793657_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-TOT-MUN

Fordulást követően is a hazaiak játszottak fölényben, és gyorsan meg is duplázták előnyüket. A 48. percben Eriksen pontrúgását követően Kane pofozta a hálóba a labdát közvetlen közelről. A dán középpályásnak az idei szezonban ez már a 13. asszisztja volt. Hat perccel később Kane megszerezhette volna szezonbeli 23. gólját is azonban ezúttal nem talált kaput próbálkozása. Bő félórával a vége előtt kezdett el futballozni a United és nagyobb aktivitást produkálni Mourinho együttese. A találkozó 59. percében Lingard lövése kerülte el a kapu bal oldalát, majd a 64. percben Martial is helyzetbe került lövése azonban nem talált kaput és elszállt a kapu jobb oldala mellett. A 71. percben Martial remekül cselezte be magát a tizenhatoson belülre, majd a középre tett labdáját Rooney jutatta Lloris hálójába. A hajrában Rashford kiegyenlíthetett volna, de rosszul mérte fel a helyzetet és csúnyán mellé durrantott. A mérkőzés további részében újabb találat nem született, így győzelemmel búcúszott otthonától a Tottenham.

https://www.youtube.com/watch?v=ke57SmlAyv4

Képek: premierleague.com

O.G.