Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sánchez vezérletével nyert az Arsenal! – videóval

Elmaradt mérkőzés került bepótlásra az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 34. fordulójából. Az Arsene Wenger által irányított Arsenal a David Moyes vezette Sunderland csapatát látta vendégül.

2017-05-16T202109Z_137967669_MT1ACI14794396_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-ARS-SUN

A mérkőzés első komolyabb helyzetére nem kellett túl sokat várni, amelyet a hazai együttes dolgozott ki. A 10. percben Aaron Ramsey átadását követően Olivier Giroud előtt adódott lehetőség, amit a francia támadó nem tudott gólra váltani, mivel Pickford résen volt és szögletre paskolta a jobb alsóba tartó lövését. A 12. minutumban Hector Bellerin veszélyeztetett a hazaiak részéről, kísérlete nem sokkal szállt a léc fölé. A 17. percben Granit Xhaka eresztett meg egy lövést jó 16 méterről, azonban az ő próbálkozásából sem született gól, mivel Pickford ezúttal is résen volt. A 34. minutumban a vendég gárda előtt akadt lehetőség a gólszerzésre, de Ndong bal alsóba tartó lövését Petr Cech hárította. Nem sokkal később Jermian Defoe tette próbára a rutinos cseh portás képességeit, aki ezúttal is állta a sarat. A 43. percben Mesut Özil passza után Hector Bellerin tüzelt kapura, a spanyol védő próbálkozása végül a kapufán csattant.

A fordulás után akadt nem egy komolyabb lehetősége az Arsenalnak, de úgy festet, egyikből sem akaródzik gól születni. Nos, a 72. minutumban sikerült megtörnie a gólcsendet a hazai gárdának. Ekkor Mesut Özil átadását követően Alexis Sánchez vette be az ellenfél hálóját, s egyben szerezte meg a vezetést a londoni “ágyúsok” javára. A 81. percben megduplázta előnyét az Arsenal, Giroud kísérletét még védte Pickford, majd a kipattanót Alexis Sánchez már gólra tudta váltani. 

Arsenal – Sunderland 2-0 (0-0)
Helyszín:
Emirates
Gólszerzők: Sánchez(72., 81.) ill. –
Sárga:
Bellerin(22.), Monreal(54.), Özil(55.) ill. O’Shea(56.), Cattermole(74.)
Kiállítás:

Arsenal: Cech – Holding, Mustafi, Monreal – Bellerin, Ramsey(Welbeck 69.), Xhaka, Gibbs(Iwobi 69.) – Özil, Sánchez – Giroud(Walcott 85.). Vezetőedző: Arsene Wenger.

Sunderland: Pickford – Jones, Koné, O’Shea, Manquillo(Januzaj 82.) – Larsson, Cattermole(Gooch 77.), Ndong(Gibson 89.) – Borini, Defoe, Oviedo. Vezetőedző: David Moyes.

https://www.youtube.com/watch?v=RMNAn9oBeYE

https://www.youtube.com/watch?v=JYNhY08pG0E

Kép forrása: Premier League honlapja.