Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: CR vezérletével egy lépésre a bajnoki címtől a Real! – Videóval

A duplázó Cristiano Ronaldo vezérletével, a Real Madrid hozta a kötelezőt és nyerni tudott a 21. fordulóból elhalasztott Celta Vigo elleni idegenbeli találkozóján.

(Kép: LaLiga Twitter)

Remek hangulat uralkodott a Balídosban már a találkozó első percétől kezdve. A hazai publikum jó kedvét az sem nagyon tudta letörni, hogy Cristiano Ronaldo egy gyors ellentámadás végén védhetetlenül lőtt Sergio Álvarez hálójába. Az álmoskásan kezdő Celta szép lassan belelendült, és a félidő második felére abszolút átvette a játék irányítását, valamint a kezdeményező fél szerepét is. A Real Madrid persze a pályán volt, ezt pedig Karim Benzema jelezte, aki a szünet előtti utolsó másodpercekben megduplázhatta volna csapata előnyét. Remek iramú első félidő volt!

A második játékrészt sem kezdhette volna jobban a vendég csapat, hiszen CR egy villámgyors ellentámadás végén megszerezte önmaga és csapata második találatát. A két gólos hátrány ellenére a Celta lelkesedése továbbra sem lankadt, és igaz ez még a mérkőzés azon szakaszára is, amikor a 62. percben Iago Aspas megkapta a második sárga lapját és így megfogyatkoztak a hazaiak.
Az emberhátrányban futballozó vigóiak becsületére legyen mondva, hogy John Guidetti megpattanó lövésével a kiállítás után hamar szépítettek; azt azonban a Bayyern München elleni idegenbeli Bajnokok Ligája-negyeddöntő óta biztosan tudjuk, hogy a Real ellen 10 emberrel borzasztóan nehéz futballozni, így a Celta sem számíthatott sok jóra! Érkezett is előbb Karim Benzema, akit Marcelo hozott kihagyhatatlan helyzetbe, majd számos elpuskázott lehetőség után Toni Kroos szép gólja zárta le a találkozót.

A Real hozta a kötelezőt, és átvette a vezetést a táblázaton. A képlet innentől egyszerű: Amennyiben a Zidane-csapat nem kap ki a jó formában lévő Malága otthonában eléri hőn áhított célját, és öt év után megnyeri a spanyol bajnokságot!

Celta Vigo – Real Madrid 1-4 (0-1)
Balaídos stadion, vezette: Juan Martinez Munuera
Gólszerző: Guidetti (69.) C. Ronaldo (10. és 48.), Benzema (70.)
Sárga lap: Aspas (38.), Jonny (64.), Guidetti (66.), H. Mallo (73.), P. Hernández (85.) illetve Casemiro (30.), Ramos (85.)
Piros lap: Aspas (62.)

Celta Vigo: S. Álvarez – H. Mallo, Roncaglia, Cabral, Jonny – Wass, P. Hernández – Aspas, Jozabed (m. Diaz, 72.), Sisto (P. Cheikh, 80.) – Guidetti Beauvue (86.). Vezetőedző: Eduardo Berizzo

Real Madrid: K. Navas – Danilo, Ramos, Varane, Marcelo – Kroos, Casemiro (Kovacic, 71.), Modric – Isco (L. Vázquez, 84.), C. Ronaldo (Asensio, 84.), Benzema. Vezetőedző: Zinedine Zidane

http://www.dailymotion.com/video/x5mp9mj_all-goals-highlights-celta-vigo-1-4-real-madrid-17-05-2017-hd_sport