Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rekordot dönthet az Újpest

Három évvel ezelőtt 4,8 millió euróért váltott csapatot Muhamed Besics s azóta ő tartja a magyar átigazolási rekordot. A bosnyák védő, védekező középpályás 2014 nyarán a Ferencvárostól szerződött az angol Everton együtteséhez. Azon a nyáron igazolt Újpestre a macedón Enis Bardhi, aki várhatóan a nyáron szintén elhagyja a magyar bajnokságot, s értékesítésével a három éves csúcsot megdönthetik Újpesten.

enis-bardhi

Enis Bardhi az idei bajnokságban 11 gólnál és 6 gólpassznál jár, így nem véletlen, hogy felfigyeltek rá külföldön. A macedón támadó középpályás szerződése 2020-ig köti Újpestre, így aki vinni szeretné mélyen a zsebébe kell nyúlnia. A Gazetametro.net információi szerint bejelentkezett érte a horvát sztárklub a Dinamo Zagreb és a még náluk is patinásabb Sahtar Doneck. Az ukrán bajnoki címet óriási fölénnyel besöprő bányászvárosiak már biztosították helyüket a Bajnokok Ligája 2017-18-as kiírásának csoportkörében, míg a horvátok minden bizonnyal második helyen végeznek. Mindkét csapat előrelépés lenne Bardhi számára, akiért magyar rekordot meghaladó összeget kérhetnek a lila-fehérek.

S mennyi is az annyi? Egyes hírek szerint hatmillió euróra taksálják a középpályást, az idén a kiesés elől menekülő újpesti csapat vezetői, akik nyáron alaposan megakarják erősíteni a keretet. Az már biztos, hogy a Diósgyőrben szereplő Novothny Soma és a Bp. Honvédban játszó Zsótér Donát nyártól a Megyeri úton játszhat, hiszen őket már tavaly nyáron megszerezték, de az átigazolási tilalom (regisztrálási tilalom) miatt kölcsön kellett adniuk őket.

Bardhi mellett többen is távozhatnak így a kevés szerepet kapó Nagy Gábor, az idény nagy részét sérülés miatt kihagyó Hazard, a montenegrói Sankovic, a szintén macedón csatár (másfél év alatt egy gól…) Angelov, s a tizenegy éve a klubhoz tartozó kapus Balajcza Szabolcs is.

Endrődi Dávid