Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Aubameyang lett a Bundesliga gólkirálya!

Óriási versenyt futott a gólkirályi címért a Bayern München kötelékébe tartozó Robert Lewandowski illetve a Borussia Dortmund színeiben futballozó Pierre-Emerick Aubameyang. Nos, a kettejük “csatáját” végül a Dortmund gaboni gólfelelőse nyerte meg. 

image_slshow_einzel_0_17

Pierre-Emerick Aubameyang 31 találattal lett a Bundesliga 2016/2017-es kiírásának legeredményesebb futballistája, míg a legnagyobb riválisa, azaz a lengyel Robert Lewandowski 30 gólt szerzett ebben a szezonban. Szintén sokáig harcban állt a gólkirályi címért folyó versenyben a Köln francia gólzsákja, Anthony Modeste is, az idény végére viszont kicsit elfáradt a rutinos támadó, így a véghajrában két fősre csökkent a harc, de összességében persze neki is jár egy hatalmas elismerés, hiszen 25 alkalommal volt eredményes, s bár a futball csapatjáték, de kijelenthető, hogy nélküle biztosan nem futott volna ilyen remek szezont Peter Stöger Kölnje. Az idei kiírás leggólerősebb német játékosa egyébként az RB Leipzig ifjú támadója, Timo Werner lett a maga 21 góljával. 

No, de térjünk vissza Pierre-Emerick Aubameyanghoz. A 28 esztendős gaboni csatár pályafutása legeredményesebb szezonját futotta csak a bajnoki mérkőzéseket figyelembe véve, az eddigi leggólerősebb idényét tavaly futotta, akkor ugyebár 25 alkalommal vette be az ellenfelek hálóját. Minden frontot egybe véve viszont “csak” beállította a legeredményesebb szezonját, mely szám szerint 39 találat. A Dortmund ugyebár egy hét múlva Német Kupa döntőt játszik, így még meg is döntheti ezt az egyéni statisztikát is.