Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Felnégyelte a Fradit a Videoton

A szezon előtt mindenki erre a meccsre mondta azt milyen jó, hogy a végén rendezik, legalább látunk egy jó kis bajnoki döntőt. Végül csalódniuk kellett a szurkolóknak, hiszen már csak a Vidi van versenyben a bajnoki címért, de mindkettőjüknek győzni kellett, hiszen veresége esetén a hazaiak már bukták is a bajnokságot, a Fradi pedig pontvesztés esetén hátrányba került volna a Vasassal szemben.

vidi-fradiA meccs előtt robbantak a tűzijátékok (FociClub.hu)

A Vidi a legerősebb kezdőcsapatával állhatott fel, még Asmir Suljic is felépült sérüléséből, a Fradiból viszont kikerült Böde Dániel aki nem tudta vállalni a játékot. Helyére az ifjú Kundrák Norbert került aki az előző héten mutatkozott be az NB I-ben. A padra is két ifjút nevezett Thomas Doll Csernik Kornél (ő már játszott is korábban az NB I-ben), és az újonc Csonka András személyében. Mellettük a Vidi-nevelés Kleinheisler László, Radó András, Oliver Hüsing és a rutinos Vladan Cukic ült. A túl ololdalon Szolnok, Géresi, Bódi Fejes és a télen félmillió euróért szerződtetett Mirko Maric ült.

Focihangulatban kezdett a meccs. A Videoton szurkolók robbantottak pár füstgránátot, s egyből szurkolásba is kezdtek, de a Fradisták is kitettek magukért dalolászásukkal. A harmadik percben Moutari lőtt kapura, de Kovácsik védett. Még ugyanebben a percben Lazovics kiváló passzt kapott a tizenhatoson belül lövését Dibusz lábbal védte, pedig a szerb egy az egyben volt már a kapussal. A negyedik percben Scsepovics lódult meg a Fradi-kapujának irányába, Nalepa lemaradt róla, kézzel rántotta is, de a bíró nem látta tizenegyesnek… Iványit egyből megtalálták a hazai szurkolók. Az ellentámadásból Varga lódult meg a balon, de még a Vidi-védők szögletre mentettek. S ilyen a sors, a sarokrúgást Hajnal végezte el középen Bognár rálőtte, Gera sarokkal mozdult a labdára, de nem ért bele, Nego viszont igen s átment a labda a gólvonalon. A gól után megindult a Vidi előre, de egy lövést Dibusz óriási bravúrral védett. A 8.percben Kundrák kiválóan tette be a jobboldalról a berobbanó Bognárnak, viszont az elé kivetődő Kovácsik szépen védett. 14.percben Pátkai lőtt a tizenhatos előteréből Dibusz vetődve védett. Ekkor nagyon nyomott a Videoton, próbálkoztak becsülettel, levegőben lógott a gól. 17.percben Bognár durván húsz méterről lőtt Kovácsik oldalra öklözte. 18.percben eladta a Vidi a labdát a saját térfelén, Moutari lódult meg a kapu irányába, majd átadta a túloldalra Vargának, aki tolt rajta kettőt, s lövését Kovácsik védte. A 24.percben Lazovics szabadrúgását Dibusz védte szögletre. A 33.percben Kundrák csinált meg egy szép cselt a jobboldalon beadta középre, de Moutari mellé tette. A 36.percben jött az egyenlítés. A baloldalon Suljic indult meg a Fradi kapujának irányába már úgy tűnt, hogy Lovrencsics szereli, de a bosnyák-magyar nem hagyta magát, nem hagyta kigurulni a labdát (melyre a válogatott szélső már nem is ment), középre adott érkezett Lazovics ő pedig kapásból megszerezte az egyenlítő találatot. 40.percben Hajnal szabadrúgását lehúzta Kovácsik. 41.percben Lazovics szabadrúgásába Stopira fejelt, Dibusz pedig szögletre mentett. A 43.percben szöglet után Juhász fejelt felső kapufát, a kipattanóra érkezett Stopira és már a Vidinél volt az előny. A 45.percben jött az újabb Vidi-találat, melyet egy Fradista Koch szerzett. Történt, hogy a Vidi a saját tizenhatosánál szerzett labdát gyorsan ellentámadásba lendültek, Lazovics indította Scsepovicsot, ő pár tolás után szögtette Suljicot, beadásába Koch beleért, s a kapuban kötött ki a labda. A szünetre így megfordította a Videoton az állást, s már magabiztosan vezetett is.

18622698_120332000924493901_2072249342_nFociClub.hu

A szünetben kettőt cserélt a Fradi, a megsérülő Gerát és az aktív, de kevés veszélyt jelentő Bognárt vitte le Thomas Doll, Kleinheislert és Cukicot küldte be helyükre. Az 53.percben Koch vette le a saját büntető területén belül a labdát Negonak, a francia védő-középpályás viszont óriási helyzetben mellé lőtt. Az 56.percben labdát szerzett a Vidi a baloldalon a középre adást viszont Juhász tisztán a kapu mellé vágta. Az 58.percben Kleinheiser küzdött meg a tizenhatoson belül a Vidi védőkkel, visszapasszolt Hajnalnak, de a 36 éves középpályás csúnyán a kapu fölé lőtt. A 61.percben tapsvihar közepette Lazovicsot lehívta Berg, s helyére Géresi állt be. A négy sárga lapos játékos, így játszhat a bajnoki döntőn. A 65.percben baloldali Videoton  beadást az üres kapu torkából szabadított fel Sternberg. A 67.percben Radó állt Varga Roland helyére. A 71.percben egy jobboldali beadást Kundrák fejelt kapura, de nem volt a fejesében erő. A Fradi ekkor már csak abban bízhatott, hogy a távolban látható villámlás ide is megérkezik, s a bíró lefújja a meccset, s újra játsszák 0-0-ról. A 80.percben a Vidi megint kijátszotta a Fradi-védelmét (főleg Lovrencsicset csapták be) Géresihez került a labda cselezgetett Dibusszal szemben, de végül felszabadítottak előle. 88.percben Kleinheisler lőtt 22 méterről, gyengén a kapu fölé. A 92.percben a Fradi védői hozták kellemetlen helyzetbe Dibuszt, aki eladta a labdát Maricnak a horvát támadó berobbant vele a tizenhatoson belülre, s megszerezte a negyedik hazai gólt. A Ferencváros így stílszerűen négy gólt kapva a negyedik helyre csúszott vissza, a Videoton pedig továbbra is a második pozíciót foglalja el.

Videoton – Ferencváros 4-1 (3-1)
Gól: Lazovics (36.p), Stopira (43.p), Koch (öngól 45.p), Maric (92.p) ill. Nego (öngól 5.p)
Sárga lapok: – ill. Koch (23.p), Hajnal (32.p), Moutari (62.p)

Videoton: Kovácsik – Fiola (Maric 75.p), Juhász Vinicius, Stopira – Nego, Pátkai, Varga J., Suljic (Szolnoki 90.p) – Scsepovics, Lazovics (Géresi 61.p) vezetőedző: Henning Berg
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Nalepa, Koch, Sternberg – Gera (Kleinheisler szünetben), Hajnal – Moutari, Bognár (Cukic szünetben), Varga R. (Radó 67.p) – Kundrák vezetőedző: Thomas Doll

Endrődi Dávid