Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Adler búcsút int a HSV-nak – hivatalos

A Bundesligában, vagyis a német élvonalban szereplő Hamburger SV csapata is megerősítette a hírt, mi szerint a kikötővárosi klub kapusa, Rene Adler nem hosszabbítja meg szerződését, nyáron elhagyja a klubot.

1103192_imgw968

Adler öt év után hagyja el Hamburgot (forrás: bundesliga.com)

A 32 esztendős, 12-szeres német válogatott hálóőr úgy döntött, nem folytatja karrierjét a Hamburgnál, nem hosszabbítja meg nyáron lejáró szerződését. A klasszis kapus 2012-ben a Bayer Leverkusentől igazolt a HSV csapatához, melynek színeiben 117 Bundesliga-mérkőzésen van túl. Adler viszont nem védhette végig a 2016/2017-es szezont, ugyanis a 27. fordulóban a Dortmund ellen elszenvedett 3-0-s vereség alkalmával bordatörés érte a hálóőrt.

1128007_imgw750

A vártnál korábban, a Dortmund elleni 3-0-s vereség során sérülés miatt már a 27. fordulóban véget ért Adler számára a szezon (forrás: bundesliga.com)

Annak ellenére, hogy a bajnokság utolsó fordulójában a Hamburg a Wolfsburg ellen bennmaradt a ligában, és továbbra is a német élvonalban szereplő legrégebbi klub, Adler nem kívánja meghosszabbítani szerződését, melyet a HSV vezetősége el is fogadott.

Adler ezzel együtt azt tette közzé, hogy a távozás az ő döntése, viszont nem beszélt más klubokkal, és nem tudja, mi fog történni még karrierje szempontjából vele a nyári szünet után.

Hozzátette azt is, hogy egy érzelmekkel teli szezonon van túl, és számára Hamburg mindig is az otthona marad, ahová visszatér majd játékos pályafutását követően.

A HSV sportigazgatója, Jens Todt nyilatkozatában arról beszélt, tiszteletben tartja Adler döntését, és sok sikert kíván neki a továbbiakban. Todt azt is elmondta, hogy az öt éven át a Hamburgot erősítő kapus a klub legmeghatározóbb tagjai között tartja számon, e mellett pedig megköszönte neki a csapattal elért eredményeit is.

(A hír hivatalos forrása: bundesliga.com)

Nagy Dávid