Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Kiesett az MTK

Mennyire lehet érdekes a paksiaknak egy olyan meccs, ahol már a táblázaton nagy változáson nem tudnak átesni, s az ellenfelük a kiesés elől menekül. Az előző héten Mezőkövesden is hasonló szituációban voltak, s ki is kaptak, azzal a diadallal a Mezőkövesd megtartotta elsőosztályú tagságát. Valahogy az MTK játékosai is ebben bíztak, hogy talán az atomvárosiak nem pörögnek fel kellőképpen az ütközetre.

284898_mtk_paks rangadorangado.hu

Az MTK játékosai tudták, egyféleképpen tudnak jövőre is az elsőosztályban szerepelni, ha győznek Pakson. Viszont akkor mindenképp, hiszen a Diósgyőr – Debrecen meccsen nem fordulhat elő, hogy mindketten három pontot szereznek. Csertői Aurél egykor az MTK játékosa is volt, így talán bizakodtak a kék-fehér hívek, hogy tartalékosan veti be csapatát, hiszen mégis csak utolsó bajnoki, többen alig játszottak, had bizonyítsanak az edzőnek.

Az első lehetőség az MTK előtt adódott, Baki fejesét a 21.percben Molnár szépen védte. A 42 (!) percben Szakály lövését Petkovics bravúrral védte. A 44.percben Poór mentett óriási a gólvonalról, kicsit később Bertus tekert a kapu felé. Az első játékrésznek ezzel vége is lett, a játék képe alapján nem érdemelt bennmaradást az MTK. A 70.percben újabb támadót küldött be Tamási Zsolt, korábban Korozmán helyére jött Hrepka, de ekkor már a védekező középpályás Borbélyt váltotta Kolomojec. A 90.percben Bartha 18 méteres lövésével megszerezte a vezetést a Paks. A 92.percben a korábbi paksi Hrepka Ádám egalizált, de ez már semmin nem változtat, a kék – fehérek elbúcsúztak az NB I-től.

Paks – MTK 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Bartha (90.p )ill. Hrepka (92.p)
Sárga lapok: Gévay (3.p) ill. Borbély (30.p), Ramos (50.p)

Paks: Molnár – Kulcsár, Gévay, Lenzsér, Báló – Papp K. – Bartha, Bertus, Hajdú, Szakály D. (Koltai 64.p) – Haraszti (Daru 89.p)  vezetőedző: Csertői Aurél
MTK:  Petkovics – Okuka, Baki, Poór, Vadnai – Borbély (Kolomojec 70.p), Katona – Korozmán (Hrepka 55.p), Kanta, Ramos – Torghelle vezetőedző: Tamási Zsolt

Endrődi Dávid