Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Sima vereséget szenvedett a New York City! – videóval

A New York City a tengerentúli profiliga 13. fordulójában Atlantában vendégeskedett, de Villáék számára nem volt szívélyes a vendéglátás, ugyanis simán nyert az újonc. Ezt követően mára virradó hajnalban texasi rangadóra került sor a hétvége zárásaként.

IMG_20170529_082621

Almiron kétszer is nagyszerű gólt szerzett (forrás: twitter.com/MLS)

Két keleti klub csapott össze tegnap késő este az MLS 13. fordulójának utolsó előtti mérkőzésen. A találkozóra az újonc Atlanta United otthonában került sor, ahol közel 45 ezer néző előtt vendégeskedett a New York City.

A hazaiak már az első félidőben megalapozták sima sikerüket azzal, hogy a 23. percre 3-0-ra vezettek úgy, hogy mindössze 7(!) minutum telt el a három találat között! Almiron duplázott, Villalba is betalált, és utóbbi két gólpasszt is kiosztott!

Elsőként Almiron köszönt be, aki a 16. percben Villalba zseniálisan visszatett labdáját vágta be kegyetlenül egy igazítás után (1-0)! Három perc elteltével jött az azt megelőzően még asszisztot jegyző Villalba – ő a tizenhatos bal széléről lőtt brilliáns gólt a jobb sarokba (2-0)! Majd jött újra Almiron, aki a 23. minutumban lényegében már el is döntötte a meccset egy zseniális, és villámgyors támadás végén (3-0). Aki ezt látva is azt mondja, hogy az MLS és a “soccer” semmi az Európa topligáiban megszokott focihoz képest, annak érdemes többször is megnéznie a meccs lentebb található összefoglalóját.

A második félidőben a becsületgólt végül sikerült Harrison nagyszerű találata révén a 71. percben a Citynek összehoznia, ezzel pedig ki is alakult a végeredmény (3-1).

21 nappal ezelőtt, még a hónap elején New Yorkban a City vendégeként az Atlanta ugyanilyen arányú vereséget szenvedett. Viszont kezd szezon eleji önmagára rátalálni a United, amely mostani sikerével már három meccse veretlen, és jelenleg 7. keleten. Ezzel szemben a New York City felemás teljesítményt nyújtott az utóbbi bajnokik során, de még így is jól áll, ugyanis a Keleti Főcsoport 3. helyét foglalja el.

Atlanta United – New York City • 3-1 (3-0)
Helyszín: Bobby Dodd Stadion – 44.901 néző
Gólszerzők: Almiron (16., 23.), Villalba (19.), ill. Harrison (71.)


IMG_20170529_082528

Nem jutottak dűlőre egymás ellen a texasi riválisok (forrás: twitter.com/MLS)

Magyar idő szerint hajnali 2 után vette kezdetét a Texas állambeli rangadó. A hazai csapat az FC Dallas, vagyis a tavalyi alapszakasz győztese, míg az ellenfél az idén eddig igencsak jól muzsikáló Houston Dynamo volt.

S ahogy az lenni szokott sok rangadónál, ennek is nagyobb volt a füstje, mint a lángja, ugyanis 0-0 lett a találkozó végeredménye. A Dallasnak több lehetősége volt, mezőnyben is sikerült felülmúlnia riválisát, de ez önmagában mit sem ért.

Jelenleg azonos, 20-20 ponttal állnak egymás nyakán a felek nyugaton, ami a tabellán elfoglalt helyüket illeti a texasi kluboknak.

FC Dallas – Houston Dynamo • 0-0
Helyszín: Toyota Stadion


A bajnokság állása

Keleti Főcsoport

IMG_20170529_084247

Nyugati Főcsoport

IMG_20170529_084309

A hétvége eredményei

IMG_20170529_084215

A góllövőlista élmezőnye
1. • Nikolics (Chicago Fire) – 11 gól
2. • Torres (Houston Dynamo) – 9 gól
3. • Ramirez (Minnesota United), Sapong (Philadelphia Union), David Villa (New York City) – 8 gól

Nagy Dávid